Povežite se s nama

U fokusu

Milorad Batinić s oba zamjenika i svim ivanečkim vijećnicima istupio iz HNS-a

Objavljeno:

- dana

Već neko vrijeme traje rasap u HNS-u, a danas nova informacija na tom tragu.

– Hrvatska narodna stranka od danas više u Ivancu nema gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, nema ni predsjednika niti članova Gradskog vijeća Grada Ivanca, a niti predsjednika u 25 od ukupno 30 mjesnih odbora na području grada Ivanca. Proizlazi to iz obavijesti koja je stigla Gradu Ivancu, a u kojoj stoji da od utorka, 19. siječnja 2021. godine, gradonačelnik Ivanca s oba svoja zamjenika, zatim, predsjednica Gradskog vijeća Ivanec i svih ostalih 6 vijećnika iz redova HNS-a te svih 25 predsjednika vijeća mjesnih odbora na području grada Ivanca sa svim članovima vijeća iz redova HNS-a, prestaju djelovati kao članovi Hrvatske narodne stranke – objavljeno je 19. siječnja na internetskoj stranici Grada Ivanca te dodano da svi navedeni članovi svoj rad u izabranim tijelima dalje nastavljaju kao nezavisni vijećnici i predstavnici.

Doznaje se da je HNS napustilo više od 200 članova sad već bivše Podružnice HNS-a Ivanec, duboko nezadovoljnih i razočaranih radom stranačke središnjice.

Ove godine su pred nama lokalni izbori pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se politička situacija razvijati u Ivancu te hoće li se Batinić prikloniti nekoj stranki.

Reakcija HNS-a

Reagirao je i HNS.

Počevši od posljednjih izbora za EU parlament u proljeće 2019. godine Hrvatska narodna stranka započela je s procesom pomlađivanja vodstva stranka na nacionalnoj i lokalnoj razini koji je dovršen nedavnim izborom državnog tajnika u ministarstvu financija, Stjepana Čuraja, za predsjednika stranke.

– Smjer je to koji su u HNS-u podržala sva tijela od Središnjeg odbora i Predsjedništva do lokalnih organizacija na terenu. Izborom mladih i sposobnih članova stranke na vodećim mjestima HNS je krenuo smjerom vraćanja dostojanstva svakog člana te vraćanja njegovog povjerenja u stranku kao i vraćanja povjerenje građana ove zemlje u politiku i institucije – naglasio je v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić.

Iako je ovo smjer koji ima plebiscitarnu podršku gotovo svih članova stranke pojedini njeni članovi ne mogu se izgleda pomiriti s onime što želi većina i što naši birači traže od njih. Jedna od njih je i gradonačelnik Ivanca te bivši potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik u tri mandata koji je u svojoj političkoj karijeri, zahvaljujući upravo HNS-u, imao prilike obnašati važne uloge na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini.

– No, sada kada je stranka krenula novim smjerom pojedinci, pa tako i g. Batinić, ne mogu se pomiriti s činjenicom da je stranka i interes građana, a ne osobni interesi, iznad svih nas. Uz svo dužno poštovanje, prema svima onima koji su dali dio sebe i svoj rad HNS-u, odluke koje donosi stranka treba biti ispred svega pa čak i onda kada pojedincima one ne idu u prilog – ističe Škvarić.

– Stranka je preživjela i nadživjela napuštanja pojedinih članova a tako će biti i ovoga puta. G. Batiniću na njegovom daljnjem političkom putu želimo puno sreće uz rečenicu koju je često izgovarala prva predsjednica naše stranke Savka Dabčević Kučar: “Prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi” – kažu iz HNS-a.

U fokusu

Nenad Horvatić (HDZ) najavio da izlazi na lokalne izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

HDZ-ov Nenad Horvatić ponovno izlazi na lokalne izbore jer želi nastaviti biti načelnik Općine Ljubešćica.

Svoju kandidaturu potvrdio je 14. travnja na svome Facebook profilu.

– Danas sam jednoglasnom odlukom Općinskog odbora HDZ-a općine Ljubešćica postao kandidat na lokalnim izborima za načelnika općine Ljubešćica koji će se održati 16.05.2021. godine. Hvala svima na dosadašnjoj podršci, te Vas ovim putem pozivam da nam se pridružite u stvaranju još bolje općine Ljubešćica – napisao je Horvatić.

Nastavite čitati

U fokusu

Tijekom ožujka prijavljeno je 1009 slobodnih radnih mjesta u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja
Foto: Ilustracija

Krajem ožujka 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin
evidentirano je 2717 nezaposlenih osoba.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,3%, a u usporedbi ožujkom 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 26 osoba, odnosno 0,9 %. Ujedno je evidentirana i 31 osoba kao tražitelj zaposlenja.

Tijekom ožujka evidentirane su 383 nove nezaposlene osobe.

Tijekom ožujka 2021. godine prijavljeno je 1009 slobodnih radnih mjesta, što je za 36,4 % (269
slobodnih radnih mjesta) više nego u proteklom mjesecu, te 67,9 % (408 slobodnih radnih mjesta)
više nego u istom mjesecu prošle godine.

Najtraženija zanimanja tijekom ožujka 2021. godine bila su:

  • viši medicinski tehničar/viša medicinska sestra (tražilo se 42 radnika)
  • medicinska sestra/medicinski tehničar (39)
  • trgovački radnik/trgovačka radnica (36)
  • radnik/radnica na proizvodnoj liniji (35)
  • skladišni radnik / skladišna radnica (35)

Tijekom ožujka 2021. godine, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposlene su
ukupno 383 osobe na temelju radnog odnosa. To je 1,3 % više nego u prethodnom mjesecu i
57 % više nego u istom mjesecu prošle godine.

U Varaždinskoj županiji u ožujku je stopa nezaposlenosti iznosila 3,9 %.

Nastavite čitati