Povežite se s nama

Život i društvo

Ministar Banožić i izbornik Dalić u Toplicama posjetili pilota HRZ-a koji se katapultirao iz MiG-a

Foto MORH/ F. Klen

Objavljeno:

- dana

Ministar obrane Mario Banožić i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić su u nedjelju, 15. siječnja, posjetili u Varaždinskim Toplicama bojnika Ivana Lukana.

Riječ je o pilotu koji je ozlijeđen pri padu aviona MiG-21, koji se nakon uspješnog operativnog zahvata oporavlja u Toplicama.

>>Kod Slatine se srušio hrvatski MIG, mogući uzrok nesreće je otkazivanje motora

Ministar obrane istaknuo je da ga raduje što se iz prve ruke mogao uvjeriti kako se pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pruža najbolja moguća medicinska skrb, te poručio kako će Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska učiniti sve što je potrebno da bojniku Lukanu pomognu na njegovom putu oporavka.

– Ustrajnost i hrabrost hrvatskih vojnika uvijek će biti vječna i najsnažnija inspiracija cijelome društvu. To nam je još jednom potvrdio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić kojemu zahvaljujem u ime cijelog Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i svoje osobno, što je još jednom pokazao kako se živi ono u što vjeruješ i kako je zajedništvo rješenje svih prepreka i izazova koji se pred nama nađu – rekao je ministar obrane.

Ministar obrane Mario Banožić i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u nedjelju 15. siječnja 2023. godine posjetili su u Varaždinskim Toplicama bojnika Ivana Lukana, pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21 koji se nakon uspješnog operativnog zahvata oporavlja u tim toplicam | Foto MORH/ F. Klen

Ministar Banožić zahvalio je medicinskom osoblju na svoj predanosti i posvećenosti koju pokazuju prema pripadniku Hrvatske vojske kao i predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću, na iskazanoj podršci Hrvatskoj vojsci.

Izbornik Dalić bojniku Lukanu poželio je brz i uspješan oporavak te istaknuo da će snaga i moć Hrvatske vojske uvijek biti inspiracija hrvatskim nogometašima.

– Morate znati kako imate punu podršku cijele Hrvatske nogometne reprezentacije, ovdje smo uz vas i za vas i još jednom, hvala na svemu što kao Hrvatska vojska činite za Domovinu – rekao je izbornik Dalić.

Na kraju, zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske na poruci podrške koju su dali za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.

Dodajmo da je uUz ministra obrane i Zlatka Dalića bio zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec. 

Život i društvo

“Cekači“ VI. osnovne majstorski spravljaju Varaždinske klipiče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga kuhara Varaždinske županije održala je ovih dana u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i njegovim Sekcijama za humanitarne aktivnosti i Sekcijom žena – varaždinski ogranak kulinarsku radionicu za učenike 3.c razreda VI. osnovne škole u Varaždinu.

Radionicu je otvorio predsjednik Saveza Damir Crleni, a vodile su je Marija Kuzminski i Marija Denžić, nagrađivane kuharice HKS-a. One su demonstrirale učenicima kako se pravilno priprema Varaždinski klipič.

– Učenici su nakon početnih instrukcija s nama pripremali klipiče, zadatak su oduševljeno prihvatili, a rezultat radionice naravno pojeli. Upravo je Varaždinski klipič prije nekoliko godina upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla te je zaštićen na području cijele Europske unije te smatramo vrlo vrijednim prenositi znanje i tradicionalnu recepturu na mlađe generacije. Uz prijenos ovog znanja važno nam je i naše deficitarno zanimanje približiti djeci te se nadamo da se među ovim učenicima krije i koji budući kuhar – poručili su iz Udruge.

Ovo  je bila samo jedna u nizu odrađenih radionica Udruge kuhara Varaždinske županije a pod temom „Nahrani planet“ kroz koje sa sudionicima radionica promišljamo, osvještavamo, pričamo o održivosti potrošnje hrane, osposobljavanju i djelovanju u našoj okolini.

Ujedno kroz svaku ovogodišnju radionicu Hrvatski kuharski savez i Udruga kuhara Varaždinske županije obilježavaju 20 godina djelovanja.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Na Franjevačkom trgu održana tradicionalna akcija “Dan narcisa“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U subotu su na Franjevačkom trgu brojne Varaždinke i Varaždinci podržali akciju Dan narcisa.

Podsjećamo, Mammae klub Varaždin – Udruga žena oboljelih na dojku ovu akciju provodi već 24. godinu zaredom s ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke.

Pritom ukazuju na značaj osvješćivanja žena o važnosti preventivnih pregleda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje