Povežite se s nama

Međimurje

Ministar Goran Marić u Međimurju: tvrtka Meiso iz Goričana neće u stečaj

Objavljeno:

- dana

POSJET

Ministar državne imovine Goran Marić prošlog je tjedna boravio u Međimurskoj županiji.

Kao glavna tema posjeta istaknut je novi zakon vezan uz državnu imovinu.
– Njegovi glavni elementi u velikoj se mjeri odnose na lokalnu samoupravu, jer će se tim zakonom mnogi stari predmeti riješiti automatizmom s obzirom da će općine i gradovi biti vlasnici zemljišta na kojima su objekti poput vrtića, škola, domova kulture… Očekujemo njegovu primjenu od 1. siječnja 2018. godine – objasnio je ministar Marić te pritom pohvalio Međimursku županiju:

– Riječ je o županiji koja prednjači po mnogočemu. Tako smo u posljednjih nekoliko mjeseci riješili četiri predmeta vezana za pitanje gospodarskih zona. To vam puno govori o razvijenosti Međimurja, ali i o odnosu svih onih koji o tom razvoju brinu.

Posjet je iskorišten da se aktualizira tema o stanju u tvrtki Meiso, koja je u državnom vlasništvu, a za koju se nagađalo da će ići u stečaj zbog starih dugova.
– Nakon razgovora potvrđeno mi je od strane ministra da je tvrtka koja broji više od 450 zaposlenih stabilna i da dobro posluje, da će radnici imati posao te da nitko ne mora ni pomisliti da bi mogao ostati bez posla. Vjerujem da se nakon svih apela i sastanaka u tom segmentu zaista našao zajednički jezik za daljnju stabilnost i uspješno poslovanje u Meisu – poručio je međimurski župan Matija Posavec.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Nedelišće: mladi robotičari na prijamu kod načelnika Nikole Novaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uspješne robotičare Udruge žena Slakovec i Udruge žena Pretetinec primio je načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. Naime, zahvaljujući predanom radu i iznimnim rezultatima tijekom sudjelovanja u projektima Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), poput robotičkog natjecanja „CM liga“, projekt „Robotika“ je zaživio u obje udruge te se pokazao  kao izvrsna prilika mlađim i starijim osnovnoškolcima da razviju svoje vještine u STEM području.

Prilikom prijama je načelnik Nikola Novak zahvalio predsjednicama udruga Ivanki Novak i Sanji Topolnjak na podršci koju pružaju robotičarima posljednjih pet godina. Mentorici prof. Mateji Šafarić načelnik Novak čestitao je na uspjesima koji su na ponos roditeljima, članicama udruga i lokalnoj zajednici. Morao je načelnik odgovarati i na brojna pitanja koja su za njega pripremili mladi robotičari.

Robotičari su sa sobom ponijeli i robot pa je načelnik Novak imao priliku upravljati njime i iz prve ruke se uvjeriti u bezbroj mogućnosti koje pruža programiranje mbota na njihovim radionicama.

– Nova sezona „Robotike“ je započela i upisi novih članova su u tijeku. Dobrodošli su svi učenici osnovnih škola s područja Općine Nedelišće – poručuju iz udruga.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO „Jesen u gradu Zrinskih“: šetače i izlagače čuvaju strašila, djeca uživaju u slamnatom toboganu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Trodnevna čakovečka manifestacija „Jesen u gradu Zrinskih“ prilika je za uživanje u blagodatima, bojama i mirisima jeseni, ali i mjesto na kojem posjetitelji mogu pronaći omiljeni domaći proizvod na jednom od mnogobrojnih štandova. Ovogodišnju jesen u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, ispunjen centar i uži prsten grada dočekali su veselo s raznolikim događanjima.

Brojne lokacije pružile su za svakog ponešto pa su tako pojedini dijelovi jesenskog Čakovca donijeli i nešto novo, poput iznimno popularne atrakcije za djecu, slamnatog tobogana podno zidina Staroga grada, do izložbenog dijela međimurskih opg-ova, izložbe malih životinja, mnogobrojnih radionica, igraonica i zabavnih događanja, nogometnog turnira u jezeru za vrtićarce te glazbenog programa za sve generacije.

Posebnu pozornost pak privlače strašila diljem glavne šetnice, koja su izradili vrijedni vrtićarci uz pomoć svojih odgojiteljice.

– Laganom šetnjom možete obići sve što vas zanima, a najbolje je krenuti od teniskih terena Punčec i Perivoja Zrinskih, kroz atrij Muzeja Međimurja Čakovec prema Trgu Republike, centralnoj šetnici, Ulici Matice hrvatske i Franjevačkom trgu – poručuju iz čakovečke Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje