FOTOHDZ/Ilustracija
IZVORHDZ

Ministar državne imovine Goran Marić te predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan održali su u srijedu, 10. travnja, sastanak na temu potreba Sveučilišta Sjever za novim tj. dodatnim prostorom.

Naime, za daljnji razvoj tog Sveučilišta i otvaranje novih studija nužno je povećanje prostornih kapaciteta.

– Na sastanku s ministrom Marićem razgovarao sam o zahtjevu Sveučilišta Sjever za dodjelom nekretnina u Optujskoj ulici za njihove potrebe. Ministar je potvrdio da je zahtjev uvršten u proceduru i da će u što skorijem roku biti riješen i ono najvažnije istaknuo je da je država spremna pružiti svu potrebnu pomoć za što kvalitetniji rad Sveučilišta Sjever – izjavio je nakon radnog sastanka Habijan.

Dodao je da je ovakav razvoj događaja nastavak suradnje na rješavanju ovog problema što je još 2016. zastupničkim pitanjem u Hrvatskom saboru inicirao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Podsjetimo, na samom početku mandata Vlade premijera Andreja Plenkovića tj. još 2016. godine, saborski zastupnik Anđelko Stričak inicirao je rješavanje tog problema na državnoj razini i to na način da država Sveučilištu ustupi svoje zemljište i nekretnine u dijelu bivše vojarne u Optujskoj ulici.

„Mali Oxford“

Na tu inicijativu iz Vlade je stigao odgovor koji potpisuje premijer Plenković “da Sveučilište Sjever precizira svoj zahtjev u pogledu obuhvata i namjene nekretnine, roka ustupanja i modela raspolaganja nekretninom” što je Sveučilište u međuvremenu i učinilo.

Kako bi se postupak dodjele prostora Sveučilištu Sjever ubrzao 22. ožujka u Ministarstvu državne imovine održan je radni sastanak koji je inicirao saborski zastupnik Stričak, a kojem su uz njega prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakob, pomoćnik ministra graditeljstva Milan Rezo i rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković.

– Sastanak i najave resornog ministra samo su potvrda da će Sveučilište Sjever uskoro imati potrebne prostorne kapacitete za povećanje broja studija kao i za unaprjeđenje samog provođenja studija odnosno povećanje broja studenata. Naravno sve to me veseli, jer sam često isticao da grad Varaždin vidim kao grad studenata i da se u tom smjeru treba razvijati – zaključio je Habijan podsjećajući na svoje izjave u kampanji prije dvije godine da bi Varaždin trebao biti mali sveučilišni centar po uzoru na Oxford.

Sastanku su prisustvovali saborski zastupnik Josip Križanić i predsjednik županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

Komentari

Komentara