U sklopu aktivnosti u 2019. godini  Općina Vinica kupila je novi traktor sa ralicom za čišćenje snijega  na nogostupima. Ukupna vrijednost traktora i ralice je  249.500 kuna od čega je 78.000kn osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, dok je preostalih 171.250 kn osigurano iz općinskog proračuna.

Ovime smo konačno riješili pitanje komunalnog vozila za manje poslove – traktora, kao  što je i spomenuto čišćenje nogostupa od snijega , a još ćemo morati dodatno kupiti rasipač za soljenje, manju prikolicu i malčer, ističe vinički načelnik Marijan Kostanjevac.

– Međutim,  moram nažalost ukazati na još jedan sramotan čin čelnika resornog ministarstva koji je našoj (ili svojoj) općini, po  ne znam po koji put, uskratio  pripadajuća sredstva. Prema kriterijima Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda, ali i skupini u kojoj se prema stupnju razvijenosti nalazi  naša Općina, trebali smo od traženog iznosa dobiti 50% odnosno 124.625 kuna -izjavio je Marijan Kostanjevac.

Općina Vinica kupila traktor

Komentari

Komentara

loading...