U sklopu Programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u ovoj godini Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo je novac za 24 projekta u 24 grada i općine u Varaždinskoj županiji.

Ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar ugovore je općinskim i gradskim čelnicima predao 31. svibnja u Luki Ludbreškoj.

Ove je godine za ove projekte dodijeljeno ukupno 6,5 milijuna kuna.

U većini projekta radi se o asfaltiranju i održavanju neasfaltiranih cesta, izgradnji ulica, javnoj rasvjeti, uređenju groblja i drugo.

Uz domaćina Josipa Janyja, načelnika Općine Sveti Đurđ, ministra Štromara je pozdravila i saborska zastupnica HNS-a Božica Makar.

– Drago mi je da se već treću godinu dodijeljuju sredstva za komunalne projekte koje ste vi odabrali i predložili te istaknuli to što vam treba. Vi na svom teritoriju najbolje znate što treba vašim mještanima. Naša pomoć sigurno će pojačati komunalnu infrastrukuru u vašim općinama i gradovima i da ljudi ostaju, da nejdu van. Vidim da ste jako dobro iskoristili sredstva koja ste do sada dobili. Hrvatske vode su osigurale sredstva, a vi trebate samo prijaviti projekte sanacije klizišta – objasnio je ministra Štromar.

Komentari

Komentara

loading...