FOTOIlustracija
IZVORMinistarstvo turizma

Ministarstvo turizma će u školskoj godini 2018./2019. nastavkom programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu sufinancirati nove učenike i studente koji se odluče obrazovati za ugostiteljsko-turistička zanimanja.

– Zanimanje za spomenuti program kontinuirano raste tijekom proteklih nekoliko godina, a od 2008. godine, otkad Ministarstvo turizma provodi ovaj program u suradnji s partnerima, potpisani su ugovori o stipendiranju s 1370 učenika i studenata temeljem kojih je dosad ukupno isplaćeno više od 10,7 milijuna kuna – ističu u Ministarstvu turizma.

– Ključ uspjeha u hrvatskom turizmu definitivno je svaki djelatnik u turizmu i ugostiteljstvu koji predanim radom, znanjem, vještinama i kompetencijama doprinosi kvaliteti ponude hrvatskog turizma. Kroz program stipendija cilj nam je pružiti financijsku i moralnu potporu onima koji tek ulaze u svijet turizma i ugostiteljstva te kroz suradnju s gospodarstvenicima pomoći u popularizaciji ovih zanimanja i pravovremenom usmjeravanju k zanimanju. Ovim programom isto tako osiguravamo i podizanje kvalitete stručne prakse te zapošljavanje nakon završenog obrazovanja, što doprinosi i povećanju ukupne zaposlenosti.

1200 kuna maksimalni je iznos stipendije, i to od 1. rujna 2018. do 30. lipnja 2019. godine. Javni poziv za ovaj program je otvoren 60 dana, sve do 7. studenoga.

Program stipendija jedna je od mjera nošenja s izazovom potreba tržišta rada u našem sektoru koja će dodatno biti osnažena kroz 500 milijuna kuna vrijedan projekt Centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, koji će osigurati moderan pristup strukovnom obrazovanju i cjeloživotnom učenju u turizmu – izjavio je ministar turizma Gari Cappelli prilikom najave javnog poziva.

Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s poduzećima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama i županijskim obrtničkim komorama na način da svaki dionik financijski sudjeluje s 50 posto. Temeljem navedenog programa stipendisti imaju pravo na maksimalno 1200 kuna mjesečne stipendije, i to od 1. rujna 2018. do 30. lipnja 2019. godine. Javni poziv za ovaj program je otvoren 60 dana, sve do 7. studenoga, a dodatne informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva turizma.

Komentari

Komentara