Ministarstvo pravosuđa i uprave u svom je dopisu Gradu Varaždinu od 8. listopada ove godine, u predmetu: „Nadzor zakonitosti rada Gradskog vijeća Grada Varaždina“, obavijestilo Gradsko vijeće Grada Varaždina kako se odbijaju sve predstavke predsjednika Kluba članova Socijaldemokratske partije u Gradskom vijeću Grada Varaždina Nevena Bosilja kao i Udruge građana „Varaždin bez smeća“, o nezakonitosti sjednice održane 17. srpnja ove godine.

>>Konačno rješavanje bala: Gradsko vijeće potvrdilo integralnu nagodbu i izdavanje obveznica

U Gradu tvrde da je iz odluke Ministarstva razvidno da su navodi iz predstavke potpuno netočni i da nemaju nikakva uporišta ni u zakonima ni u statutarnim ili poslovničkim odredbama pa ih je Ministarstvo sve redom odbilo ili nije bilo ni nadležno za postupanje po predstavci.

– Drago mi je da je sada i Ministarstvo potvrdilo kako je sjednica bila posve legalna. Nevjerojatna je količina zlonamjernih neistina, izmišljotina i iskrivljavanja činjenica navedena u predstavkama. Dok mi je to posve jasno za jednu udrugu u kojoj desetak istih ljudi jedni druge zasljepljuju i obmanjuju, SDP bi kao stranka ipak trebao pripaziti da ostale kolege vijećnike i ostale stranke ne tužaka i ne izruguje netočnim podacima. To nije ni kolegijalno ni politički korektno, ali od varaždinskoga SDP-a nas ništa ne čudi pa tako ni iznošenje neistina pred državnim tijelima. Sada se vidi da cilj nije bilo utvrditi zakonitost sjednice nego je jedini cilj i udruge i SDP-a sinkronizirano spriječiti sve gradske projekte, osobito one koji se odnose na ispravljanje pogrešnih i štetnih odluka koje su Grad uvele u sporove vrijedne stotine milijuna kuna, a koje mi sada mirno nastojimo raščistiti i ukloniti bale – rekao je gradonačelnik – Ivan Čehok.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan pozdravio je odluku Ministarstva koja je po njegovom mišljenju bila i očekivana.

– Kao predsjednik Gradskog vijeća sazvao sam sjednicu i predložio njeno održavanje putem aplikacije ZOOM vodeći se epidemiološkom situacijom. Svakoj vijećnici i vijećniku bilo je omogućeno da raspravlja na toj sjednici, da koristi sve institute predviđene Poslovnikom o radu Gradskog vijeća i u konačnici da glasa. Činjenica da su vijećnici SDP-a bojkotirali sjednicu pokazuje da nisu voljni surađivati kad je u pitanju rješavanje krucijalnih problema grada, odnosno da bježe od odgovornosti. Ono što me čudi jest količina energije i truda koji ulažu u destrukciju i htijenje da se ne uspije riješiti problem, a pogotovo kad destrukciju, demagogiju i vrijeđanje zagovaraju osobe s dvostrukim kriterijima – ističe Habijan.

 

 

Komentari

Komentara