Povežite se s nama

U fokusu

Ministarstvo pravosuđa: “Online sjednica varaždinskog Gradskog vijeća bila je zakonita!“

Objavljeno:

- dana

Ministarstvo pravosuđa i uprave u svom je dopisu Gradu Varaždinu od 8. listopada ove godine, u predmetu: „Nadzor zakonitosti rada Gradskog vijeća Grada Varaždina“, obavijestilo Gradsko vijeće Grada Varaždina kako se odbijaju sve predstavke predsjednika Kluba članova Socijaldemokratske partije u Gradskom vijeću Grada Varaždina Nevena Bosilja kao i Udruge građana „Varaždin bez smeća“, o nezakonitosti sjednice održane 17. srpnja ove godine.

>>Konačno rješavanje bala: Gradsko vijeće potvrdilo integralnu nagodbu i izdavanje obveznica

U Gradu tvrde da je iz odluke Ministarstva razvidno da su navodi iz predstavke potpuno netočni i da nemaju nikakva uporišta ni u zakonima ni u statutarnim ili poslovničkim odredbama pa ih je Ministarstvo sve redom odbilo ili nije bilo ni nadležno za postupanje po predstavci.

– Drago mi je da je sada i Ministarstvo potvrdilo kako je sjednica bila posve legalna. Nevjerojatna je količina zlonamjernih neistina, izmišljotina i iskrivljavanja činjenica navedena u predstavkama. Dok mi je to posve jasno za jednu udrugu u kojoj desetak istih ljudi jedni druge zasljepljuju i obmanjuju, SDP bi kao stranka ipak trebao pripaziti da ostale kolege vijećnike i ostale stranke ne tužaka i ne izruguje netočnim podacima. To nije ni kolegijalno ni politički korektno, ali od varaždinskoga SDP-a nas ništa ne čudi pa tako ni iznošenje neistina pred državnim tijelima. Sada se vidi da cilj nije bilo utvrditi zakonitost sjednice nego je jedini cilj i udruge i SDP-a sinkronizirano spriječiti sve gradske projekte, osobito one koji se odnose na ispravljanje pogrešnih i štetnih odluka koje su Grad uvele u sporove vrijedne stotine milijuna kuna, a koje mi sada mirno nastojimo raščistiti i ukloniti bale – rekao je gradonačelnik – Ivan Čehok.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan pozdravio je odluku Ministarstva koja je po njegovom mišljenju bila i očekivana.

– Kao predsjednik Gradskog vijeća sazvao sam sjednicu i predložio njeno održavanje putem aplikacije ZOOM vodeći se epidemiološkom situacijom. Svakoj vijećnici i vijećniku bilo je omogućeno da raspravlja na toj sjednici, da koristi sve institute predviđene Poslovnikom o radu Gradskog vijeća i u konačnici da glasa. Činjenica da su vijećnici SDP-a bojkotirali sjednicu pokazuje da nisu voljni surađivati kad je u pitanju rješavanje krucijalnih problema grada, odnosno da bježe od odgovornosti. Ono što me čudi jest količina energije i truda koji ulažu u destrukciju i htijenje da se ne uspije riješiti problem, a pogotovo kad destrukciju, demagogiju i vrijeđanje zagovaraju osobe s dvostrukim kriterijima – ističe Habijan.

 

 

U fokusu

Nazvao hitnu i lagao da je član obitelji jako bolestan, stigla mu optužnica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Mladića se tereti za kazneno djelo lažne uzbune, a zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo optužnicu.

– Optužnicom se okrivljenog 22-godišnjaka tereti da je 2. lipnja 2022. u mjestu kraj Čakovca, mobitelom nazvao zavod za hitnu medicinu i rekao kako je član njegove obitelji u jako lošem zdravstvenom stanju iako to uopće nije bila istina, nakon čega je liječnička ekipa zavoda za hitnu medicinu poduzela intervenciju i pristupila na dojavljeno mjesto događaja radi pružanja hitne medicinske pomoći – objašnjavaju u DORH-u.

Nastavite čitati

U fokusu

Grad Varaždin sufinancira troškove odvoza otpada, evo koji su uvjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za dodjelu prava na sufinanciranje dijela iznosa cijene po računima za javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada.

Poziv se odnosi na troškove za razdoblje od lipnja do prosinca ove godine, a zahtjeve mogu podnijeti građani iz svih socijalno ugroženih skupina. Detalji poziva objavljeni su na gradskim mrežnim stranicama.

Prijava za potporu podnosi se na jedan od tri načina: ispunjavanjem online obrasca, pisanim putem (osobno ili putem pošte) na adresu: Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, Varaždin, uz prilaganje potrebne dokumentacije, ili slanjem skeniranog zahtjeva s popratnom dokumentacijom na e-mail: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje