Povežite se s nama

Život i društvo

Ministrica Marija Vučković posjetila poljoprivrednike Općine Vidovec

Objavljeno:

- dana

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, u pratnji saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Damira Habijana, vidovečkog načelnika Brune Hranića te Silvije Zagorec, kandidatkinje za zamjenicu župana Varaždinske županije, posjetila je 5. svibnja Općinu Vidovec.

U svom obilasku posjetila je Cvjećarstvo Težak iz Cargovca koji se proizvodnjom raznih vrsta cvijeća bave od 1996. godine. Uz vlastito iskustvo i znanje svoju proizvodnju razvijaju na površini od otprilike 4500 m2 plastenika i staklenika, a imaju iskustva i s povlačenjem sredstava iz EU fondova. Ljubazni domaćini upoznali su ministricu sa svojim obiteljskim gospodarstvom te joj iznijeli probleme s kojima se susreću u proizvodnji i plasmanu cvijeća.
Ministrica Vučković pokazala je interes da se i proizvođačima cvijeća osiguraju mjere potpore kojima bi im se olakšalo poslovanje.

U daljnem obilasku, ministrica je posjetila OPG Petre Cafuk iz Domitrovca čija je vlasnica finalistica u Izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu, koji će predstavljati Hrvatsku na izboru za najboljeg europskog poljoprivrednika. Njezin OPG posvećen je proizvodnji sadnica povrća i trajnica kamenjarki u plasteniku, a obuhvaća 14,5 hektara zemlje i 3000 m2 plastenika. Ministrica je bila oduševljena kako jedna mlada obitelj može organizirati poljoprivrednu proizvodnju prema svim standardima Europske unije. Mlada vlasnica je ministricu upoznala s problemima s kojima se susreće, a najviše zamjerke uputila je prekomjernoj birokraciji kojom se mora baviti i koja joj oduzima previše radnog vremena. Upoznala ju je i sa investicijama koje priprema kako bi proširila svoju proizvodnju.

– Dolazak ministrice poljoprivrede od velikog je značaja za Općinu Vidovec s obzirom da je vidovečki kraj nadaleko poznat po vrijednim poljoprivrednim proizvođačima. Izuzetna nam je čast što smo imali priliku ugostiti ministricu kojoj iskreno zahvaljujemo što je saslušala probleme naših poljoprivrednika te pokazala interes da se za iste nađe adekvatno rješenje – istaknuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!