Povežite se s nama

U fokusu

Ministrica Vučković na području Varaždinske županije uručila ugovore vrijedne više od 22 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Zdravkom Tušekom u subotu, 10. travnja, posjetila tvrtku Vindija, pri čemu je u pratnji saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Damira Habijana uručila ugovore iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 22 milijuna kuna za područje Varaždinske županije te svečano otvorila park Velika Graba u prisutnosti načelnika Općine Sračinec Božidara Novoselca.

Osim toga, ministrica Vučković je obišla Dječji vrtić Novi Marof u pratnji gradonačelnika i saborskog zastupnika Siniše Jenkača i gradilište Dječjeg vrtića u Beletincu u pratnji načelnika Svetog Ilije Marina Bosilja, financirane sredstvima Programa ruralnog razvoja, tvrtku Koka peradarsko prehrambena industrija d.d. te Veterinarsku kliniku za kućne ljubimce Varaždin.

>>FOTO Ministrica Vučković u novomarofskom Dječjem vrtiću: Ovo je projekt po najvišim standardima

Tijekom posjeta ministrica je dodijelila devet ugovora Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 22 milijuna kuna te ukupne vrijednosti investicija veće od 42 milijuna kuna.

Radi se o sredstvima za projekte koji uključuju korištenje obnovljivih izvora energije, povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te ulaganjima u razvoj i pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima, kao i jednom projektu koji uključuje uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture.

– Današnje potpore omogućit će investicije u županiji u vrijednosti čak dvostruko većoj, od gotovo 42 milijuna kuna, uz potpore hrvatski poljoprivrednici ulažu i vlastita sredstva kako bi unaprijedili svoju proizvodnju te predano i ustrajno radili na uspjehu svojih projekata. Osobito veseli da se današnje tri najveće potpore odnose na preradu i obnovljive izvore energije, koje vidim kao strateške smjerove koji će rezultirati dodatnim rastom hrvatske poljoprivrede, a zbog velikog broja prijavljenih kvalitetnih projekata povećali smo raspoloživa sredstva za preradu za dodatnih 162 milijuna kuna te za korištenje obnovljivih izvora energije za 85 milijuna kuna – rekla je tom prilikom ministrica Vučković te naglasila važnost Programa ruralnog razvoja u ulaganjima u infrastrukturu, odnosno temeljne usluge i obnovu sela kojim se podiže i održava vitalnost ruralnih zajednica.

Putem tog Programa je u Varaždinskoj županiji uloženo u 13 projekata izgradnje i/ili rekonstrukcije dječjih vrtića u vrijednosti odobrene potpore od 60 milijuna kuna.

Ministrica Vučković također je najavila novi takav natječaj ove godine, koji će omogućiti i investicije u tržnice.

– Zahvaljujući odobrenju potpore Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, uskoro započinjemo s realizacijom projekta solarne energane na lokaciji tvorničkog kompleksa Vivis. Riječ je o jednom od modernijih proizvodnih pogona u Hrvatskoj, a ovakvim ćemo “zelenim poticajem” stvoriti dodatni prostor za tranziciju prema održivoj proizvodnji, što je u skladu s dugoročnom društveno odgovornom i ekološkom politikom cjelokupne kompanije – istaknuo je Nenad Klepač, predsjednik uprave varaždinske Vindije.

– Koristeći potporu iz Programa ruralnog razvoja, novim ćemo razvojnim projektom osigurati optimizaciju proizvodnih procesa, povećanje proizvodnje i dodatnu automatizaciju proizvodnih procesa, čime Koka dodatno unapređuje kvalitetu i sigurnost proizvodnje i plasmana visokovrijednih proizvoda mesa peradi – izjavio je predsjednik Uprave Koke d.d. Stjepan Sabljak.

Također, ministrica je svečano otvorila park Velika Graba, pojedinačno najveći projekt u općini Sračinec ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 6 milijuna kuna, a koji će u novom ruhu ponuditi mnogobrojne sadržaje – pozornicu i gledalište za održavanje manjih predstava, fontane koje će biti povezane vodenim tokom, klupe i ležaljke, fitnes na otvorenom, stijena za penjanje, veliko dječje igralište i sportske sadržaje (odbojka na pijesku, badminton, boćalište, viseća kuglana, stolni tenis, šah), edukativne staze i mnoge druge aktivnosti.

>>FOTO U Sračincu otvoren park za igru i rekreaciju kakvog nema u Hrvatskoj!

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Varaždinskoj županiji isplaćeno više od 383 milijuna kuna od 527 milijuna kuna odobrene potpore putem više od 12 tisuća investicijskih projekata.

Od toga je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 59 projekata vrijednosti veće od 144 milijuna kuna, čime je, između ostalog, uključeno 10 ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, 13 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te čak 13 ulaganja u dječje vrtiće.

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Variosystems d.o.o. zapošljava zaposlenika u odjelu nabave (m/ž) u Ludbregu (m/ž). Rok prijave je 9.8. Posao obuhvaća praćenje rokova i količine isporuka materijala prema specifikacijama sustava, pregovaranje oko cijena materijala te izrade narudžbi za određene grupe materijala, izradu i ažuriranje potrvdi narudžbi i slično. Od kandidata se očekuju završeno komercijalno, ekonomsko ili tehničko obrazovanje, dodatno školovanje ili tečajevi povezani s nabavom ili gospodarskim poslovanjem, tečno znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, a prednost je dodatno znanje engleskog jezika. Prijavite se.

Autoprijevoznik Tomislav Balažinec traži vozača u međunarodnom prometu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 5.8. Uvjeti su posjedovanje B+E ili C+E kategorije vozila te minimalno poznavanje jednog stranog jezika. Aplicirajte.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama konobar (m/ž) u Jalžabetu i Čakovcu te pomoćni kuhar (m/ž) u Čakovcu. Potrebna je srednja stručna sprema ugostiteljskog smjera i vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

Cloud d.o.o. zapošljava menadžera prodaje (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 27.8. Uvjeti su osnovno znanje engleskog jezika, iskustvo u prodaji namještaja od dvije godine, komunikativnost i snalažljivost. Poslodavac osigurava smještaj i prijevoz prilikom rada u udaljenijim županijama. Provjerite više ovdje.

Massive Flooring d.o.o. zapošljava administratora na odjelu računovodstva (m/ž). Mjesto rada je Veliki Bukovec, a prijave su otvorene do 20.8. Potrebna je srednja stručna sprema ekonomskog smjera, poznavanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Traže se dvije godine radnog iskustva i računalna pismenost. Očekuje se fleksibilna i komunikativna osoba. Detalje provjerite putem linka.

Gradax d.o.o. zapošljava rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima (m/ž) za područje Varaždinske županije. Rok prijave je 19.8. Potrebna je srednja stručna sprema i radno iskustvo od godinu dana. Posao obuhvaća rad na bagerima, valjcima i finišeru. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. traži skladišnog manipulanta (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 6.8. Očekuje se minimalno završena osnovna škola, a radno iskustvo nije važno. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

ACG Europe d.o.o. zapošljava operatera stroja (m/ž) u Ludbregu. Rok prijave je 11.8. Potrebna je srednja stručna sprema tehničara za mehatroniku, strojarskog tehničara, elektrotehničara, osnovno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, poznavanje MS Office paketa, poznavanje rada u SAP-u. Posao obuhvaća kontinuirani rad stroja za proizvodnju kapsula, smjenske aktivnosti na stroju za proizvodnju kapsula, praćenje i održavanje parametara procesa u skladu sa zadanim vrijednostima. Provjerite više ovdje.

Limarske usluge Sakač zapošljavaju građevinskog limara (m/ž) u Ljubešćici. Prijave su otvorene do 18.8. Posao podrazumijeva izradu i montažu elemenata od lima, montažu raznih limenih pokrova te izradu limenih fasada. Poželjno je radno iskustvo na navedenim poslovima, minimalno završena osnovna škola te zdravstvena sposobnost za rad na visini. Više na linku.

Podrum Štrigova d.o.o. zapošljava voditelja vinograda (m/ž). Mjesto rada je Štrigova, a prijave se zaprimaju do 15.8. Potrebno je obrazovanje za poljoprivrednog tehničara/ku, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Posao obuhvaća obavljanje poslova planiranja organizacije svih radova u vinogradu, organizaciju rada sa ljudima na parcelama, vođenje evidencije radnika i sezonaca. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Kajtazi i Ćorić u Pribislavcu: “Ne radimo podjele na Rome i nerome!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na ulazu u romsko naselje u Pribislavcu danas, 28. srpnja, održana je izvanredna konferencija za medije.

Pribislavec su, naime, posjetili ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Održali su i radni sastanak s općinarima na kojem je bilo riječi o problematici ilegalnih odlagališta i svakodnevnog spaljivanja otpada, objasnio je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

S navedenim problemom (pre)često se moraju boriti pripadnici DVD-a Pribislavec i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Samo tijekom srpnja tako su vatrogasci iz JVP-a čak osam puta izlazili na intervenciju. Članovi lokalnog DVD-a povremeno pak požar gase na dvjema lokacijama istovremeno!

Na početku konferencije pozdravio je okupljene i zahvalio ministru Ćoriću što se odazvao pozivu u pomoć. Dodao je da je zastupnik Kajtazi bio inicijatorom sastanka.

– Prije dva tjedna Vlada je donijela novi Nacionalni plan za Rome. To nije prvi takav dokument, oni se redovito donose od 2003., no kako ih sprovesti u djelo ako nijedna jedinica lokalne samouprave nema akcijski plan? Treba razraditi i na koji način zapošljavati mlade, sposobne ljude, a ne ih “pretvarati u invalide” naknadama i sličnim. Ima puno pozitivnih primjera među pripadnicima romske manjine, no svjetla su uvijek fokusirana samo na negativne!

Zahvaljujem ministru Ćoriću i smatram da će ovakvi obilasci romskih naselja pridonijeti rasvjetljavanju problematike i voditi uspješnim rješenjima, osobito sa smećem, koje nije samo romsko – rekao je Kajtazi. Na njega se nadovezao ministar Ćorić.

– Ovo pitanje otpada koji okružuje Pribislavec mora biti riješeno jednom za svagda, za što će se provesti odgovarajuće mjere. Divlje deponije sanirat će se u narednim mjesecima. To je, među ostalim, i pitanje ekonomske, ali i svake druge integracije romske manjine, čiji pripadnici moraju imati sva prava, ali i poštovati sve obveze i odgovornosti koje sa sobom donosi status hrvatskoga građanina. Mislim da se u tome gospodin Kajtazi i ja slažemo – rekao je Ćorić, nadodavši da u svemu veliku ulogu igraju i veća ekonomska sigurnost te važnost obrazovanja Roma.

Kajtazi i Ćorić osvrnuli su se i na problematiku cijepljenja, odgovarajući na pitanje o navodno ispodprosječnoj procijepljenosti Roma. Kajtazi je rekao da ne raspolaže konkretnim podacima, ali da su potencijalno maloj procijepljenosti svakako pridonijele i svakakve lažne informacije koje se šire društvenim mrežama.

Dodao je da se Rome posjećivalo te su im se dostavljali paketi s maskama, dezinficijensima i drugim potrepštinama. Po uzoru na Virovitičko-podravsku županiju, istaknuo je, minibusom bi se posjetilo svih 60-ak romskih naselja te bi se cijepljenje ubuduće provelo uz pomoć mobilnog centra.

Ministar Ćorić odlučno je pak ustvrdio da “nema procijepljenosti u romskim naseljima i u neromskim naseljima”:

– Imate samo procijepljenost na razini Hrvatske… Romi su građani ove zemlje, kao i svi ostali. Nitko tu nikoga ne treba ni na koji način izdvajati. Možemo eventualno govoriti o informiranim i neinformiranim građanima, s tim da je najveća odgovornost na onim informiranima koji se unatoč znanju ne cijepe. Apeliramo svaki dan pa apeliram i danas – cijepite se!

Na primjedbu o neizdvajanju ministar je zaradio pljesak i ovacije prisutnih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje