Povežite se s nama

Kultura

Mirela Ivičević laureatkinja nagrade “Josip Štolcer Slavenski”

Objavljeno:

- dana

Na sjednici održanoj 13. ožujka, ocjenjivački sud koji su činili predsjednik žirija Trpimir Matasović, Iva Lovrec Štefanović, Petra Pavić, Mladen Tarbuk i Ladislav Varga, jednoglasno je odlučio da je Splićanka Mirela Ivičević dobitnica Nagrade Grada Čakovca „Josip Štolcer Slavenski“ za najbolje glazbeno djelo u 2018. godini.

Skladateljica je nagradu osvojila skladbom „Case White“, koju je ansambl Klangforum Wien pod ravnanjem Ilana Volkova praizveo lani 21. listopada na Glazbenim danima u njemačkom gradu Donaueschingenu.

Skladateljica je nagradu osvojila skladbom “Case White”, praizvedenom na Glazbenim danima u gradu Donaueschingenu

Osim glazbenog djela Mirele Ivičević, u izboru za ovu nagradu bile su nominirane i sljedeće skladbe: „Idioma I“ Tomislava Olivera, „Rush“ Ivana Josipa Skendera, „Dick Tracy and the Most Peculiar Case of All: Falling in Love“ Berislava Šipuša te „Uzet ćemo vam 2000 sekundi života – esej o sebičnosti“ Gordana Tudora.

Nagrada će laureatkinji biti uručena 9. svibnja u Čakovcu, u okviru programa 46. Majskog muzičkog memorijala “J. Š. Slavenski”.

Kultura

U Ludbregu 16. kolovoza uživajte u klasičnoj indijskoj glazbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon produženog vikenda imat ćete jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi.

Naime, „Glazbeni kolovoz“ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg ugostit će jednog od istaknutijih glazbenika današnje Indije Arnaba Bhattacharya koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice.

Tijekom hrvatske mini turneje u sklopu koje stiže i u Ludbreg, njega će na tabli pratiti Rohen Bose također jedan od istaknutih indijskih glazbenika.

Koncert će se održati 16. kolovoza u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu s početkom u 20 sati.

Broj mjesta za ovaj koncert je ograničen. Besplatne ulaznice možete podići u tajništvu Centra za kulturu i informiranje D. Novak (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

Nastavite čitati

Kultura

Promocija zbornika KUU-a ‘Lipa’ u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jedne od prijašnjih promocija zbornika. FOTO: Ivan Grahovec

Promocija zbornika KUU-a “Lipa” Gornji Mihaljevec pod nazivom “Šaputanje lipe” održat će se u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu.

Svečanu promociju otvorit će predsjednica KUU-a “Lipa” Jasenka Novak. Na promociji će pjesnici iz svih hrvatskih krajeva čitati svoje pjesme, među njima i Ivan Grahovec. U pauzama će pak glazbene brojeve izvoditi Evelin Novak i Marija Jambrošić.

– Vaše mjesto vas čeka – veselimo se vašem dolasku! – poručuju iz Udruge.

Program će voditi Jakob Trupković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje