Povežite se s nama

U fokusu

Mirjana Kolarek Karakaš pozvala županijske vijećnike da kupe ulaznice i dođu na koncert eNeMaR

Objavljeno:

- dana

UPUTILA POZIV, TKO ĆE SE ODAZVATI?

S obzirom da je u četvrtak, 29. rujna humanitarni koncert za kupnju aparata za magnetsku rezonancu, ovim putem apeliram na župana i Skupštinu da i Županija sudjeluje nekim prilogom u tom smislu.

Pozivam sve članove Županijske skupštine da kupe ulaznicu koja košta 50 kuna. Mislim da je to najmanje što možemo dati kao prilog zaštiti zdravlja našeg stanovništva – rekla je županijska vijećnica, inače, poznata varaždinska pedijatrica Mirjana Kolarek Karakaš.

Koncert pod nazivom eNeMaR, održat će se preksutra u Areni Varaždin. Cilj je prikupiti što više novaca za nabavu magnetske rezonance za Opću bolnicu Varaždin. Nastupit će brojni izvođači, a dolazak su već potvrtdili Boris Novković, ENDI, Gazde, Goran Karan, Ivica Pepelko, Jacques Houdek, Kavaliri, Klapa Kampanel, Marko Tolja, Mirko Švenda Žiga, Nenad Kumrić Charlie, Rajko Suhodolčan, Sandi Cenov, Tamburaški sastav Begini te stand up komičar Vlatko Štampar.

Organizator koncerta je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, a pokrovitelj predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Koncert počinje u 19 sati.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje