Na 35. Susretu likovnih stvaralaca u Krapini vrijedna nagrada otišla je u ruke poznatog varaždinskog umjetnika.

U sklopu Tjedna kajkavske kulture izložba radova najrazličitijih likovnih tehnika, od slika, crteža i akvarela do origamija, kolaža i skulptura pod nazivom „Susret“ otvorila je svoja vrata posjetiteljima do 5. listopada, kada je u sklopu svečanog zatvaranja održan i 35. Susret likovnih stvaralaca. Čak 108 radova predstavilo je domete likovnog amaterizma 2019. godine u Galeriji grada Krapine.

Inspiriran zagorskim prirodnim ljepotama, u čijem se centru izložba i odvijala, Hrvatski sabor kulture je ove godine, u dogovoru sa Stručnim savjetom HSK-a, zadao temu „vode“ kao mogući okvir stvaranja radova. U Galeriji grada Krapine su se okupili likovni amaterski stvaratelji iz svih dijelova Lijepe Naše, od Đakova do Pazina, a dodijeljene su nagrade u osam kategorija. Osim nagrade za najuspješnijeg autora i udrugu, najmlađeg autora, nagrade za najuspješnije djelo prema zadanoj temi, zatim u crtačkoj tehnici, kolažu i naivi, nagradu za trodimenzionalno djelo „Ratnik“ od željeza dobio je Varaždinac Miroslav Prikratki. Nastavak je to njegove uspješne karijere bavljenja umjetnošću i još jedna u nizu vrijednih nagrada koje je dobio za svoja djela nastala od starina i raznoraznih materijala, starih alata, metalnih, drvenih i kovanih predmeta iz kojih izrađuje skulpture, slike i panoe na kojima su tematski selektirani stari alati ili kolekcije nekada uporabnih predmeta. Prikratki je inače čest sudionika izložbi u organizaciji Hrvatskog sabora kulture kao član Fortuna-ART-a Udruge likovnih umjetnika iz Zagreba.

Oko 5000 izložaka prisutno je u njegovu dvorištu u varaždinskoj Padovčevoj ulici, a među njima su i brojni antikviteti. U sklopu Festivala dvorišta svake godine već tradicionalno otvara svoja vrata, a posjetitelji mogu razgledati galeriju „Plikino dvorište“, u sklopu koje se nalaze muzej, alatnica te više od 25.000 raznih spravica, alata i ostalog.

 

Komentari

Komentara