Povežite se s nama

Život i društvo

Mirovine i plaće opet u Lepoglavi: otvara se banka, bankomati bez provizije

Objavljeno:

- dana

Na inicijativu lepoglavskog Stožera civilne zaštite, Zagrebačka je banka uvela posebne mjere za vrijeme isplate mirovina te će tako otvoriti poslovnicu u Lepoglavi kako bi građani mogli podići mirovine i plaće bez izlaganja riziku odlaskom u drugi grad.

– Zbog velikog broja zahtjeva za izdavanjem propusnica za podizanje mirovina, a iz očitog vitalnog razloga, kao lepoglavski Stožer civilne zaštite dogovorili smo s bankom da se poslovnica u Lepoglavi otvori za isplatu mirovina i plaća. Poslovnica će tako raditi 8., 9. i 10. travnja, od srijede do petka idući tjedan u vremenu od 8 do 12 sati – napominje načelnik lepoglavskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač.

U skladu s razvojem situacije i mjerama koje su donijela nadležna tijela, banka će poduzeti dodatne radnje kako bi zaštitila građane prilikom obavljanja neophodnih bankarskih usluga. Prilikom ulaska u poslovnicu, umirovljenici će imati prednost. Mole se ostali građani da u dane isplate mirovina pokušaju odgoditi dolazak u poslovnice te na taj način daju prednost i pruže dodatnu sigurnost starijim građanima kojima je dolazak u poslovnice neophodan.

– Osim otvaranja poslovnice u Lepoglavi, dogovoreno je i kako banke neće uzimati proviziju s bankomata što znači da novac možete podići na bilo kojem bankomatu u Lepoglavi bez lipe provizije. Trudimo se maksimalno da vam olakšamo neke vitalne potrebe za vrijeme trajanja svih ovih ograničenja i zabrana – dodaje načelnik Stožera civilne zaštite Kovač i napominje kako je ovo prva od planiranih aktivnosti kojima se polako vraćaju neke usluge u Lepoglavu koje su prijeko potrebne građanima.

Kako bi se u danima isplate mirovina broj ljudi u poslovnicama što više smanjio, umirovljenike se savjetuje da u poslovnice dolaze abecednim redom prezimena po danima i to:

Srijeda, 8. travnja –  prezimena od A do H

Četvrtak, 9. travnja – prezimena od I do O

Petak, 10. travnja – prezimena od  P do Ž

 

Život i društvo

U Poduzetničkoj zoni Kneginec gradi se kanalizacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Poduzetničke zone Kneginec, sjeveroistočni dio, gdje su svoja zemljišta kupili novi investitori, temeljem zahtjeva Općine Gornji Kneginec ugovorena je izgradnja fekalne kanalizacije vrijednosti 2,6 milijuna kuna.

Investiciju provodi VARKOM kao pružatelj javne vodne usluge, radove sufinanciraju Hrvatske vode, a posao je na javnom natječaju izborila tvrtka Vodogradnja iz Varaždina.

Radovi obuhvaćaju izgradnju 650 metara fekalne kanalizacije promjera cijevi 300 mm te izgradnju prepumpne stanice. Uz navedeno izvesti će se i kanalizacijski priključci na parcele za nove poslovne subjekte, a rok za stavljanje kanalizacijske mreže u funkciju je do kraja ljeta.

Nastavite čitati

Život i društvo

Preminula je glumica Smiljka Bencet Jagarić, mogima poznata kao Regica iz Gruntovčana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glumica Smiljka Bencet Jagarić preminula je u 89. godini.

Završila je u zagrebačkoj bolnici Rebro na hitnoj jer joj je pozlilo. Iznenada joj se pogoršalo, rekao nam je Nino Matijašec, nećak Smiljke Bencet, piše 24sata.hr.

Da nas je napustila omiljena Regica iz Gruntovčana potvrdili su i iz HDDU-a.

U karijeri je odigrala 131 ulogu u više od 3000 predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog, a od televizijskih uloga najpoznatije su one u Gruntovčanima i Mejašima, koja su joj obilježile karijeru. Do uloge Regice došla je igrom slučaja. Trebala ju je igrati Nela Eržišnik, no ona se razboljela i njezini prijatelji Šermentovi sjetili su se Smiljke Bencet-Jagarić. Nazvali su je u 23 sata i na suprugov nagovor, prihvatila je ulogu.

Posjetimo Smiljka Bencet – Jagarić, poznatija kao Regica iz Gruntovčana 8. rujna 2021. godine dobila je svoju ploču u varaždinskoj „Walk of Fame“ u Uskoj ulici.

>> FOTO Smiljka Bencet – Jagarić, popularna Regica dobila svoju ploču u Uskoj ulici

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje