Povežite se s nama

Život i društvo

Sveta Nedjelja u Lubregu: donosimo detaljan raspored misa, ispovijedi i procesija

Objavljeno:

- dana

Ludbreg, 3. rujna

Dani ludbreške Svete nedjelje kulminiraju ovog vikenda, 3. i 4. rujna.

Na Svetu subotu, 3. rujna,  u Ludbreg hodočaste brojne župe iz cijele Hrvatske, vjernici iz Slovenije i Mađarske. Misna slavlja započinju već od 6 sati.

U 9 sati bit će u Zavjetnoj kapeli služena sveta misa na slovenskom i mađarskom jeziku koju predvode preč. Ištvan Marton i mons. Franc Režonja . U 10 i 30 sati kreće procesija od župne crkve prema Zavjetnoj kapeli  gdje će se održat svečana hodočasnička misa koju predovdi msgr. Josip Mrzljak, varaždinski biskup te brojni svećenici.

Sveta nedjelja, 4. rujna

U svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u nedjelju, 4. rujna, hodočastit će velik broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Središnja godišnja proslava Presvete Krvi na Svetu Nedjelju okupljat će hodočasnike od ranih jutarnjih sati na razne pobožnosti, sakrament ispovijedi i svete mise. Središnje hodočasničko misno slavlje u zavjetnoj kapeli predvodit će mons. Vlado Košić, sisački biskup, u zajedništvu s domaćinom Josipom Mrzljakom, varaždinskim biskupom, čuvarom svetišta mons. Josipom Đurkanom i drugim biskupima i svećenicima.

Misi će prethoditi svečana procesija s relikvijom Presvete Krvi od župne crkve Presvetog Trojstva od 10.15 sati.

Jutarnje mise u župnoj crkvi bit će u 6 i 7 sati. U crkvi i kod cinktora ispovijedat će se od 7 sati.

U 13 sati počinje euharistijsko klanjanje u zavjetnoj kapeli, a u 15 sati križni put i blagoslov hodočasnika na prostoru kod kapele, u 17 sati će biti pjevana zlatna krunica u župnoj crkvi, gdje u 19 sati slijede pjevane pohvale Krvi Kristovoj, litanije, večernja molitva, blagoslov te misa zahvalnica.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Leo Amidžić predsjednik je novog Savjeta mladih Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Varaždina koja se u ponedjeljak, 18. siječnja, održala putem Zoom aplikacije, za predsjednika Savjeta izabran je Leo Amidžić, a za njegovog zamjenika Josip Pokorny.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna Kezele te dosadašnji predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Tim Hrvaćanin.

Leo Amidžić, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čestitao je svim članicama i članovima kao i njihovim zamjenicima na izboru u Savjet mladih Grada Varaždina te zahvalio na ukazanom povjerenju. – Zahvaljujem i dosadašnjem predsjedniku Savjeta mladih Timu Hrvaćaninu i svim našim prethodnicima na uloženom trudu i radu. Iako smo generacija koja odrasta između globalne financijske krize i globalne pandemije koronavirusa te iako još uvijek stječemo znanje i iskustvo, drago mi je što smo odlučili preuzeti ovu odgovornost i doprinijeti, u skladu s mogućnostima Savjeta mladih, boljitku života mladih u našem gradu. Poruka koju želim poslati mladima je da ćemo biti njihov glas i da nam se u svakom trenutku mogu obratiti, a upravo će komunikacija s mladima biti bitan segment našeg djelovanja. Nadam se dobroj suradnji, kako s članicama i članovima Savjeta mladih, tako i s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom, svim vijećnicama i vijećnicima u Gradskom vijeću, gradonačelnikom Grada Varaždina Ivanom Čehokom te zamjenicima gradonačelnika – rekao je Amidžić.

Članovi Savjeta na sjednici su proaktivno i konstruktivno raspravljali, dogovorili daljnje korake suradnje i projekte za mlade na širem području Grada Varaždina.

Članovi i zamjenici članova Savjeta mladih Grada Varaždina (mandat 2021.-2023.)

Članovi:

LEO AMIDŽIĆ – predsjednik

JOSIP POKORNY – zamjenik predsjednika

LUCIJA CAR – članica

TONI ČAKMAZOVIĆ – član

DAVID HIRŠZON – član

DORA KERMEK – članica

TIN KOLENKO – član

LOVRO LUKAVEČKI – član

IVAN TODOROVIĆ – član

Zamjenici članova:

KARLO FURJAN – zamjenik člana

JELENA PUZAK – zamjenica člana

PETAR RUNAC – zamjenik članice

JURICA PAJTAK – zamjenik člana

TEO TUĐAN – zamjenik člana

MONIKA RUSAK – zamjenica članice

LUCIJA BRIŠKI – zamjenica člana

MAGDALENA KRAJNIK – zamjenica člana

EDO RISEK – zamjenik člana

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Varaždina nađeni mobiteli i ključevi, pa se mole vlasnici da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija pomaže na svim poljima.

Danas obavještavaju građane da su u posljednje vrijeme na području Grada Varaždina pronađeni ključevi i mobiteli s fotografije te razni drugi predmeti.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 372-430 ili putem e-maila: [email protected]

Nastavite čitati