Povežite se s nama

Crna kronika

Misteriozni incident u Podravini: Na muškarca naletio policajac PU varaždinske pa pobjegao?

pješak

Objavljeno:

- dana

Policija je završila istragu o incidentu u Selnici Podravskoj kod Koprivnice, kad je u polju pokraj prometnice pronađen teško ozlijeđen mladić (31), piše Podravski.

Izvještaj je predan Općinskom državnom odvjetništvu, a potvrđeno je kako je u tom nemilom događaju sudjelovao i policajac. Prve informacije govorile su da je mladića udario automobil te je vozač pobjegao s mjesta nesreće.

Točne su i informacije da je automobil koji je sudjelovao u događaju i kojim je mladiću iz Đelekovca slomljena potkoljenica vozio policajac. Policajac je zaposlenik Policijske uprave varaždinske, te će o njegovoj odgovornosti odlučivati Općinsko državno odvjetništvo.

Ozlijeđeni mladić, koji je bio pod značajnim utjecajem alkohola, pokušao je zapriječiti put dvama automobilima prije nego je naišao automobil kojeg je vozio policajac te je zbog toga zaslužio prekršajnu prijavu.

Policija o incidentu više ni ne govori kao o prometnoj nesreći, već kao događaju, po čemu bi se moglo zaključiti da klasičnog naleta na pješaka nije bilo.

Državno odvjetništvo mora odgonetnuti u kojoj je mjeri i je li u nastanku ozljeda nesmotrenog mladića sudjelovao policajac i zašto je napustio mjesto incidenta.

Kriminalističko istraživanje zagonetne nesreće u kojoj je na cesti između Selnice Podravske i Malog Bukovca teško stradao pješak (31) iz Đelekovca trajalo je više od tri tjedna.

Izvor: Podravski

Crna kronika

Muškarac (58) iz Donjeg Vratna terorizirao ženu i djecu, ima i oružje, pa Odvjetništvo traži istražni zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Općinskog suda u Varaždinu kojim je odbijen prijedlog državnog odvjetništva da se mjere opreza izrečene 58-godišnjaku zamijene istražnim zatvorom.

Naime, optužnicom se 58-godišnjaka iz Gornjeg Vratna tereti da je od siječnja 2015. godine pa nadalje, počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnje, sve na štetu supruge i troje maloljetne djece te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sud je odbio prijedlog za zamjenu mjera opreza istražnim zatvorom i rješenjem produljio trajanje mjera opreza.

– Državno odvjetništvo smatra kako se radi o pogrešnoj odluci jer je nedvojbeno utvrđeno da je okrivljenik u više navrata kršio naložene mjere opreza zabrane približavanja i udaljenja iz doma i kako njegovo ponašanje jasno ukazuje na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo – ističe Državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prijevara na društvenoj mreži: uplatio novac prodavaču knjiga, no robu nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 25. listopada, osobno je policiji pristupio 31-godišnjak s područja Međimurske županije, od koga je zaprimljena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Naime, u prvoj polovici mjeseca listopada ove godine na oglasniku „Facebook Marketplace“ naišao je na oglas u kojemu se osoba predstavila alias imenom i prodavala kolekciju knjiga.
Nakon dogovora kupnje kolekcije za novčani iznos od više stotina kuna oštećeni je prema uputi prodavatelja, putem „Air Cash“ usluge uplatio traženi novac, a dok je dostava trebala biti obavljena unutar dva radna dana, a što se nije dogodilo te je prekinuta sva daljnja komunikacija s oštećenim kada je shvatio da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Savjetujemo građane da pripaze prilikom kupnje putem interneta te da prije same transakcije provjere je li bilo sličnih prijevara, odnosno da na neki način dodatno provjere vjerodostojnost konkretnog prodavatelja. Također bi bilo najbolje kupovati putem verificiranih internet prodavatelja, jer prevaranti najčešće privlače kupce nižom cijenom, koja se na kraju pokaže skupljom varijantom – poručuju iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje