Povežite se s nama

Život i društvo

Mještani Poljane Biškupečke zabrinuti zbog stupića: Kako će sada do nas doći vatrogasci ili Hitna pomoć?  

Objavljeno:

- dana

U malim mjestima vrlo često nailazimo na situacije kao iz kultnih dramskih serija „Gruntovčani“ i „Mejaši“. Na takve scene naišli smo u prigradskome naselju Poljana Biškupečka. Problem je novi stupić koji je postavljen u Vrtnom prolazu.

– Prije nekoliko dana ovdje je postavljen stupić. Gospoda sada imaju nove ograde. Čak 30 godina tu nije bilo ničega i mogli ste vozilom proći. Kad su im se ograde skoro pa srušile, nije im smetalo, a sad kad imaju nove, odjednom im smeta da se netko vozi pored ograda – ističe Sanja Smirić. S njom su nas dočekale Andreja Kušec i Petra Štrlek.

Problem?

– Kako će sada doći vatrogasci ili Hitna medicinska pomoć? Kako će snijeg s ulice počistiti ralica? Nemoguće. Svakomu je bio problem ići unazad iz naših dvorišta, a sada je još teže – dodala je Andreja Kušec.
Smirić je dodala da je teretno vozilo vrlo teško izašlo iz njihova dvorišta.
– Kako će sad vozilo izaći iz našeg dvorišta, ne znam. Morat će ići unazad. Ionako je uska ulica, a sada ne mogu vozila ni na ovu stranu van – dodala je Smirić, koja je zajedno sa svojim dvjema sugrađankama kontaktirala gradske službe.
– Gospođa u Gradu znala je o čemu se radi i bila je vrlo bezobrazna. Čekamo poziv iz ureda gradonačelnika da nam odgovore povratno o sastanku s gradonačelnikom – jasna je Petra Štrlek.
Nezadovoljne mještanke kontaktirale su i predsjednika Mjesnog odbora Franju Puškadiju.
– On nam je odgovorio da se ne želi miješati. Poručio je da se dogovorimo s dvojicom susjeda koji su inicirali postavljanje stupića – otkrila je Smirić.
Kontaktirali smo predsjednika Mjesnog odbora Puškadiju o problemu Vrtnog prolaza.

Ne bi se miješao

– Rekao sam im: “Neka se lijepo dogovore”, neću se i ne mislim se miješati – poručio je Puškadija.
On nam je otkrio da je Vrtni prolaz – kako mu sam naziv govori – prolaz, a ne ulica.
– Tu je nekada bio prolaz kroz dvorište, kasnije prema Društvenom domu. Potom je prolaz asfaltiran. Znala se tu ralica “zaletjeti”, pa je oštetila ograde dvojice susjeda koji su inicirali postavljanje stupića. Oni su dobili odštetu i obnovili ograde. Kao što sam rekao, ne mislim se miješati, ali tu je oduvijek bio prolaz i nikad ulica – zaključio je Puškadija.
Kontaktirali smo i Grad Varaždin, no do zaključenja broja nismo dobili odgovor oko problema u Poljani Biškupečkoj.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje