Povežite se s nama

Život i društvo

Mještani Vinice će deseti put odati počast sumještaninu, branitelju Mladenu Kasunu

Objavljeno:

- dana

PRIJAVE ZA ODLAZAK U JARMINU

U znak sjećanja na hrvatskog viteza Mladena Kasuna i njegove suborce iz postrojbe Specijalne policije “Rode“, Općina Vinica, UDVDR – Klub Vinica i Košarkaški klub Vinica desetu godinu zaredom organiziraju posjet Jarmini.

Kao i svih prijašnjih godina, posjetite će Karadžićevo, mjesto u kojem je Mladen Kasun poginuo 9. studenoga 1991., a potom i spomen-obilježlje u Jarmini. 

– Odlazak u Jarminu organizira se u subotu, 5. studenoga, pri čemu će polazak autobusa biti ispred zgrade Općine u 3.30 sati. Pozivamo sve zainteresirane da se za odlazak u Jarminu prijave osobno u Općini Vinica ili pak na broj telefona 722-233 – izvijestili su iz Općine Vinica.

Prijave počinju primati u ponedjeljak, 17. listopada, a primat će ih dok ne budu popunjena sva mjesta u autobusu. 

Izvor:
Foto: Općina Vinica

Život i društvo

Varaždin: na svetkovinu Tijelova Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak, 8. lipnja, Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje u kapeli TEK-a u Uršulinskoj ulici 1. u Varaždinu, izvjestili su iz Varaždinske biskupije.

U kapelici će na Tijelovo varaždinski biskup Bože Radoš u 19.30 sati predslaviti svetu misu, nakon čega će Presveti Oltarski Sakramenat biti izložen za trajno klanjanje.

Na toj svetoj misi zbog ograničenosti prostora sudjelovat će samo koordinatori trajnog euharistijskog klanjanja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin s 37.000 eura sufinancira servisiranje i kupnju 500 novih bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv serviserima/prodavačima bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala u 2023. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda zainteresiranih servisera/prodavača bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala.

Grad Varaždin će u 2023. godini sufinancirati servisiranje starog bicikla s 50% troškova servisa, odnosno maksimalno do 30,00 eura po korisniku, za što je osigurano ukupno 15.000,00 eura u Proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera servisiranja starih bicikala provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. rujna 2023. godine.

Također, za kupnju novog bicikla s 45,00 eura po korisniku za što je osigurano 22.500,00 eura u Proračunu Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera sufinanciranja kupnje novog bicikla provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. studenog 2023. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje