Traži se izmjena Pravilnika: domaćima dozvoliti prolaz, a strane kamione u tranzitu preusmjeriti na autocestu

Osnovne škole Cestica, Petrijanec i Sračinec ukupno imaju oko 1400 učenika. To je tek malo više od broja kamiona koji za vrijeme nastave svakodnevno protutnje ispred školskih prozora. Kad završi nastava i djeca krenu kućama, nelagoda iz razreda i ometana nastava kulminiraju u opasnost. Učenicima do domova valja hodati uskim nogostupima, a više od polovici njih i prijeći državnu cestu D2, kojom tijekom jednog jutra prođe između 600 i 800 kamiona.

Iz resornog ministarstva ignoriraju dopise načelnika i veliki problem sa šleperima, tek je HAC obećao pojačani nadzor i preusmjeravanje šlepera. To, smatraju mještani ugroženih općina, nije dovoljno i nikako ne rješava problem.

S početkom primjene novog Pravilnika o ograničavanju prometa pojedinim lokalnim cestama za kamione teže od 7,5 tona i njihovim preusmjeravanjem na državne ceste, život se u ove tri općine stubokom promijenio. Ne na gore, kažu mještani, nego na nepodnošljivo.

Peticija pa blokada

Načelnici Cestice i Sračinca Mirko Korotaj i Božidar Novoselec odlučili su tomu stati na kraj. Krenuli su razgovorima i pregovorima, a ne uspiju li, najavljuju i radikalnu mjeru građanskog neposluha – blokiranje prometa.

Nakon neuspješnih dogovora i pregovora s predstavnicima državne vlasti i Hrvatskih autocesta, organizirano je potpisivanje peticije peticije građana o nužnosti hitnog reagiranja. Peticiju uručenu ministru prometa Olegu Butkoviću potpisalo više od 2000 građana.

– Ne želimo dodatno komplicirati poslovanje domaćim prijevoznicima i naštetiti im. Nije cilj nanijeti štetu domaćem gospodarstvu, pa niti ne tražimo zabranu njihova prolaska. Međutim, strani šleperi u tranzitu mogu i u Hrvatskoj voziti prema jednakim uvjetima kao u zapadnijim zemljama Europske unije, po autocestama. Našoj ćemo djeci vratiti sigurnost, a mještanima dostojan život bez osjećaja da su građani drugog reda – rekao je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica, koja je zbog graničnog prijelaza u Dubravi Križovljanskoj u dodatnom problemu zbog kilometarskih kolona pred granicom.

Ljuti i nervozni

On suživot sa stotinama šlepera dnevno opisuje opasnim i kaotičnim. – Kao da postoji samo jedan smjer. Jer kamioni voze cestovnim trakom, a ostali vozači koriste drugu traku da ih zaobiđu. Stvara se čep. Vozači iz suprotnog smjera su ljuti i nervoza rezultira još većim kaosom. Istovremeno, nogostupom uz cestu prolaze stotine školske djece – opisuje tipičan dan u Cestici načelnik Korotaj i kao najgori navodi ponedjeljak od 8 do 16 sati, kad se najzornije vide sve posljedice novog ustroja prometa zbog kojeg je vozačima zabranjeno ići na granični prijelaz u Mursko Središće, pa je Dubrava Križovljanska sad jedino rješenje prelaska u Sloveniju na tom području.

Na stotine šlepera

Sve tri općine Varaždinske županije uz državnu cestu D2 društveni život žive uz glavnu prometnicu. Osim škola, uz cestu je, primjerice, u Sračincu i Dom kulture, glavna se cesta prelazi zbog crkve, u obje su općine uz nju i domovi umirovljenika…

Stotine šlepera dnevno na D2 za mještane je apsolutno neprihvatljivo.
Ministarstvo o problemu zasad šuti, tek je HAC obećao pojačani nadzor i preusmjeravanje šlepera.

Iako se iz resornog ministarstva dosad nijednom riječju ili slovom nisu očitovali na poslane im zaključke sa sastanka predstavnika lokalnih vlasti uz cestu D2 te autoprijevoznika i predstavnika HAC-a, održanog prije mjesec dana u Cestici, načelnici Novoselec i Korotaj se nadaju da će ministar prometa Oleg Butković naložiti rješenje problema i u Pravilnik unijeti promjene o obveznom preusmjeravanju stranih šlepera na hrvatske autoceste.

U suprotnom slijedi, najavljuju obojica, blokiranje državne ceste.

Komentari

Komentara