Povežite se s nama

U fokusu

Varaždin: Na mjestu smrdljivoga gradskog rugla od ljeta kolodvor s terasom i livadom na krovu

Objavljeno:

- dana

U sljedećih četiri do pet mjeseci trebalo bi započeti preuređenje varaždinskoga autobusnog kolodvora. Kolodvor izgrađen u prosincu 1965. godine je danas gradsko ruglo, bez presedana u Hrvatskoj.

Kad putnik stigne autobusom u Varaždin, na raspolaganju su mu čekaonica s nekoliko plastičnih stolaca, skučeni kafić i smrdljivi WC, koji se koristi samo u krajnjoj nuždi. Krov kojim su natkriveni peroni je prenapučeni golubinjak, a asfalt je pun rupa. Kolodvor je najružniji i krajnje depresivni punkt u gradu na samom obodu stare gradske jezgre.

Kad je s kupovinom Autobusnog prijevoza Antun Presečki preuzeo i kolodvor, Varaždincima je obećao i njegove preuređenje. Na prvim skicama se mogao vidjeti podzemni kolodvor sa zelenim krovom, vrijedan 80 milijuna kuna, ali se zbog neisplativosti investicije – u koju je trebao ući i otkup okolnog zemljišta – od tog plana u međuvremenu, barem zasad, odustalo.

I dok su Varaždinci jambrali o još jednom neispunjenom obećanju, profesor dr. sc. Božo Soldo i suradnici su marljivo radili na projektu rekonstrukcije i obnove autobusnoga kolodvora. Projekt je gotov i ovih dana treba stići i građevinska dozvola, kako bi u lipnju – sa završetkom školske godine – započeli radovi.

Priča se dosad razvijala brzo. Prvo su se dogovorili gradonačelnik Ivan Čehok i Presečki grupa, pa je za izradu projekta angažiran ured ovlaštenog inženjera građevinarstva profesora dr. sc. Bože Solde, koji otprije surađuje s investitorom, a zatim je uslijedio teži dio: dobiti pa ispuniti uvjete gradskog Odjela za urbanizam i komunal, MUP-a, Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine i Ministarstva zdravstva te Uprave za sanitarnu inspekciju.

Božo Soldo je kao voditelj projekta i glavni projektant okupio stručnjake da odrade svatko svoj dio posla: arhitektonski projekt, više građevinskih projekata, elektrotehnički, strojarski i geodetski projekt, protupožarni elaborat i ostale potrebne elaborate. Ukupno je na projektu radilo deset inženjera šestorih različitih struka.

Lijepo, ljepše…

Za konačni izgled arhitektonskog projekta ponajviše je zaslužan je inženjer Ivan Jakopec, nekadašnji student Odjela za graditeljstvo Sveučilišta Sjever.

– Sadašnja, stara građevina tlocrtno ima 290 četvornih metara, a nadogradit će se još 80 kvadrata, što će ukupno, dakle, biti, 370 kvadrata. Gradonačelnikova i moja ideja je da se projektiraju terasa i zeleni krov na građevinama kolodvora, što su investitor i Konzervatorski odjel prihvatili, pa će se izgraditi terasa velika 75 četvornih metara, a ostatak će biti zeleni krov – ispričao nam je Božo Soldo.

Konzervatori su zadovoljni idejom i načinom na koji će se ona uklopiti u zonu zaštićenih zgrada. Odabrali su boju drveta – trešnja – i bijelu boju nadstrešnice.

– Adaptirat ćemo i dograditi čekaonicu, koja će biti veća od 50 kvadrata, adaptirati WC i promijeniti sve instalacije i izmijeniti kompletnu stolariju, a lesonitne ploče na nadstrešnici će se zamijeniti limom. Nužno je izmijeniti kanalizacijsku odvodnju, izmijeniti rubnjake, kolnik i pločnik na 4000 četvornih metara – opisao nam je Božo Soldo što će se u ljeto raditi na autobusnom kolodvoru.

Sve će to stajati oko četiri milijuna kuna i biti gotovo do početka školske godine.

Zeleni bus

Sa zelenog će kolodvora polaziti i zeleni autobusi. – Vozilo se trenutno nalazi na prezentaciji u Njemačkoj, nakon čega sredinom ožujka dolazi u Varaždin te će se promovirati na jednoj od linija u Varaždinskoj županiji – kaže Ivica Presečki.

Zbog toga će se u sklopu zelenoga kolodvora napraviti i parkirna mjesta s punionicama za elektrobuseve, ali i osobna elektrovozila. Grad će pomoći u realizaciji ove zamisli. – Na južnoj strani je gradsko zemljište na kojem će se osigurati punionica za elektrovozila i dogovor je da bude što više elektrobuseva u Gradu – najavljuje gradonačelnik Čehok.

U fokusu

Hrvatska je članica šengenskog prostora. Što se sve mijenja od siječnja?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer  je donesena konačna i jednoglasna oduka na sastanku ministara unutarnjih poslova država članica u Bruxellesu – Hrvatska postaje 27. članica šengenskog prostora.

Što to konkretno znači?

Za manje od mjesec dana, točnije 1. siječnja, ukidaju se granične kontrole na kopnenim i pomorskim graničnim prijelazima, a na proljeće i u zračnim lukama. Neće više biti čekanja na granicama i kilometarske kolone, posebno u sezoni.

To vrijedi za granične prijelaze sa Slovenijom i Mađarskom, na granicama sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom je situacija nepromijenjena, odnosno to postaje vanjska granica Schengena.

Zračne luke malo će kasniti s ulaskom u šengenski prostor. Promjene u njima stupaju na snagu 26. ožujka 2023. godine.

Iako se ukidaju granice kakve su do sad bile, to ne znači da neće biti nikakve kontrole. Dosadašnja pravila zamijenit će kompenzacijske mjere koje će prvenstveno služiti za suzbijanje mogućih nezakonitih radnji kod prelaska granica.

Nastavite čitati

U fokusu

Grad Varaždin i Kaufland raskidaju ugovor jer se vjerovnici nisu dogovorili. Bliži li se kraj Varteksu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin i Kaufland će, prema svemu sudeći, raskinuti ugovor temeljem kojeg se na dijelu poslovnog prostora Varteksa u Zagrebačkoj ulici, u sklopu projekta „Varteks kvart – urbana regeneracija“ trebao graditi novi poslovni trgovački centar. Ta je informacija danas stigla iz Grada Varaždina. Navode da su čekali, ali nisu dočekali da se Varteksovi vjerovnici dogovore te da je raskid ugovora inicirao Kaufland.

– Kaufland je inicirao, a Grad Varaždin pozitivno odgovorio na inicijativu za skoro pokretanje pravnih poslova sporazumnog raskida ugovora  jer rokovi za dogovor hipotekarnih i založnih vjerovnika, koji su preduvjet za nastavak projekta, ističu do kraja godine. Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj,  je nakon očekivanja i nadanja da će doći do dogovora vjerovnika za što još postoje minimalne, gotovo nikakve šanse, sada  suglasan da se krene u raskid ugovora između Kauflanda i Grada Varaždina – kažu u Gradu Varaždinu.

– Najavljena investicija se neće moći realizirati jer se procjenjuje da ne postoji nikakva mogućnost dogovora hipotekarnih i založnih vjerovnika – smatra gradonačelnik Neven Bosilj. Dodaje ida razumije poslovnu strategiju Varteksa.

– Kao i svako ozbiljno poslovno društvo, tako i  Kaufland ima definirate termine za realizaciju investicija. Ako se do dogovora ne može doći u tim definiranim rokovima, a očito se to ne može riješiti jer se  vjerovnici čvrsto, ukopano,  drže svojih pozicija,  ne vidimo nikakve mogućnosti realizacije cijelog projekta. I zato smo predvidjeli da se tijekom slijedećeg tjedna sastanemo s predstavnicima Kauflanda  i napravimo sporazumni raskid ugovora – rekao je Bosilj.

Je li ovo kraj Varteksa? O tome je za Poslovni dnevnik govorio i član Uprave Varteksa Dražen Dobiš.

Varteks je, naime, uputio dopis Vladi sa zamolbom da, ako je to moguće, pokuša utjecati na hipotekarno osigurane vjerovnike da se ubrza proces dogovora oko raspodjele sredstava od prodaje našeg zemljišta Kauflandu.

Novi član uprave Varteksa Dobiš poručio da bez Kauflanda i NK Varaždina Varteksu prijeti kraj

Očito zamolba nije urodila plodom.

-Vjerujem u snagu Varteksa, ali ako bi došlo do potpisivanja sporazumnog raskida ugovora Kauflanda s Gradom Varaždinom oko izgradnje kružnog toka, kao i ugovora s NK Varaždinom vezano uz pomicanje dijela zemljišta za gradnju njihovog kompleksa, samim time je to i njihovo odricanje od moguće kupnje zemljišta od Varteksa. Onda pada u vodu i projekt Vlade RH ‘Varteks kvart – urbana regeneracija’ kojeg je Vlada proglasila strateškim investicijskim projektom, a sve zbog toga što se vjerovnici ne mogu dogovoriti oko raspodjele financijskih sredstava iz prodaje. Imamo enormnu financijsku izloženost prema vjerovnicima i vrijeme nam curi, iako smo već za oko 6 milijuna kuna smanjili kratkoročni dug koji je bivša Uprava napravila prema dobavljačima – rekao je Dobiš.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje