Povežite se s nama

Glazba

Mjuzikl upozorava na problem nezbrinute djece

Objavljeno:

- dana

LES MISERABLES 27. RUJNA U ARENI

Jedan od najboljih romana klasične svjetske književnosti, “Les Misérables” Victora Hugoa (u prijevodu Jadnici) 27. rujna će u Areni Varaždin biti postavljen na scenu u obliku mjuzikla.

Projekt je to humanitarnoga karaktera, čiji je organizator Međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska, koji je varaždinskoj publici već predstavljen izvedbom Josip i kričave boje njegovih snova.
Richard Montez je redatelj ovog mjuzikla u kojem će sudjelovati poznati, ali i neafirmirani glumci odnosno pjevači. Jedna od izvođačica u mjuziklu Jadnici bit će mlada pjevačica Kim Verson. Kao što je spomenuto, ovo je (i) humanitarni projekt, kojim će se pomoći Forumu za kvalitetno udomiteljstvo odnosno djeci u udomiteljskim obiteljima. Naime, budući da se središnji dio fabule ovog mjuzikla, odnosno Hugoovog romana, odnosi na djevojčicu koja je ostala bez oba roditelja te je glavni junak, Jean Valjean udomljuje, organizatori su odlučili ovim projektom ukazati na problematiku djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Tako će 40 posto prihoda od 1.500 ulaznica donirati za kupnju božićnih poklona udomljenoj djeci.
Libreto za mjuzikl Jadnici napisao je Alain Boublil, glazbu Claude-Michel Schönberg. Prepjev na hrvatski napravili su Mladen Konecky i Luka Gotovac, glazbeni direktor je Petra Horvat, dok glazbenu podlogu priprema Igor Milić. Ulaznice po cijeni od 80 kn prodaju se na Špancirfestu (na štandu Foruma za kvalitetno udomiteljstvo) te na portalu Eventim.hr.

Izvor:
Foto:

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje