Povežite se s nama

Crna kronika

Mlada vozačica na zebri u Optujskoj naletjela na pješakinju

Objavljeno:

- dana

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 15. veljače oko 16:50 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, javlja PU varaždinska.

Djevojka u dobi od 19 godina upravljala je osobnim vozilom u smjeru Hrašćice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila, zbog čega je prednjim dijelom vozila udarila u 41-godišnju pješakinju, koja je prelazila kolnik preko istog.

Pješakinja je uslijed udara ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje