Povežite se s nama

Sport

Mlade igračice dobile priliku za napredak – STK Starr sa ženskom ekipom u Prvoj ligi

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr u novoj sezoni imat će i žensku ekipu i to u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi Istok za žene. Ekipa je sastavljena od mladih i perspektivnih igračica polaznica Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin.

 

Ana Krupski (rođena 2003. u Koprivnici) učenica 8. razred, odlična učenica. Počela igrati prije 4,5 godine, ljevakinja, trenutno je plasirana među 15 kadetkinja u RH, s velikom mogućnošću napretka. Već je tri sezone igrala 1. hrvatsku ligu istok, ostvarila nekoliko ključnih pobjeda pojedinačno i u paru za STK Koprivnica. Prošle godine je bila 3. ekipno za mlađe kadetkinje, ima nekoliko medalja na manjim turnirima pojedinačno i u paru.

Bruna Borovec (rođena je 2005. u Varaždinu) učenica 6. razreda, odlična je učenica . Stolni tenis je počela trenirati  2013. godine u STK Starr , a polaznica je i Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin. Natječe se od sezone 2014/15, a u  sezoni 2015/16. ostvaruje zapažene rezultate:  prvo mjesto na službenoj ranglisti HSTS-a za najmlađe kadetkinje (igračice rođene 2005 . i  mlađe) tijekom cijele sezone. Na deset turnira osvaja osam prvih i dva druga mjesta. U sezoni 2016/17. u kategoriji mlađe kadetkinje osvojila je jedan turnir a na još sedam turnira osvaja drugo ili treće mjesto. Sezonu završava na petom mjestu službene rang liste( igračice rođene 2004. I mlađe). Sezonu 2017/18. otvara kao prva na rang listi HSTS-a.

Ivona Štriga (rođena  2004. u Ljubeščici) ima dvojnu registraciju u STK Starr i STK Ljubeščica . Osvojila  je devet medalja s prvenstava Hrvatske:  dva zlata, pet srebrnih medalja i dvije bronce, nastupila i za reprezentaciju Hrvatske te osvojila oko 25 postolja na turnirima državnog ranga, uz dva osvojena TOP-a 12. U sezoni 2016/17. bila je prva na službenoj ljestvici HSTS-a u kategoriji mlađih kadetkinja.

Janja Matijašec (rođena 2003. u Novom Marofu) ) ima dvojnu registraciju u STK Starr i STK Ljubeščica. Osvojila je šest medalja na prvenstvima Hrvatske: jedno1 zlato, četiri srebra i jedna bronca.  Nastupila je i za reprezentaciji Hrvatske a igra u kategoriji kadetkinja. U sezoni 2016/17. bila je na sedmom mjestu službene ljestvice kadetkinja, uz 20-ak postolja na turnirima državnog ranga.

Gordana Krupski (rođ. Šišak, 1970. U Zagrebu), kadetska viceprvakinja bivše države 1985., višestruka osvajačica medalja na prvenstvima Hrvatske i Jugoslavije pojedinačno i u paru, seniorska prvakinja Hrvatske u paru sa sestrom Dubravkom 1990., treća na seniorskom prvenstvu Hrvatske 1996. Igranjem za kadetsku , juniorsku i seniorsku reprezentaciju Hrvatske ostvarila mnoge vrijedne pobjede, već od trinaeste godine vrlo uspješno igrala u jugoslavenskoj, a kasnije i u hrvatskoj 1. ligi te je u sastavu ekipe ASTK „Mladost“ iz Zagreba pet puta osvajala naslov prvakinja Jugoslavije, odnosno Hrvatske. Igrala prvu službenu utakmicu za hrvatsku seniorsku reprezentaciju 1992. godine. Četiri godine ju je vrlo uspješno trenirao kineski trener. Aktivno igrala 1. hrvatsku ligu Istok do prije nekoliko godina. Mladoj ekipi STK Starr bit će velika podrška svojim znanjem i iskustvom.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje