Povežite se s nama

Sport

Mlade snage varaždinskihjahačica čekaju novi pehari

Objavljeno:

- dana

JAHANJE

Članice Konjičkog kluba Karoca vrijedno su se pripremale na novu sezonu a među njima i mlade Varaždinke koje su članice ovog kluba. 

Demonstracija uvježbanog mogla se vidjeti proteklog vikenda na prostorima zagrebačkog hipodroma, gdje je odžan turnir u preponskom i dresurnom jahanju.

Kategorije

Varaždinske natjecateljice iz KK Karoca nastupile su na Prvenstvu Zagreba u tri kategorije i postigle su odlične rezultate. U A utakmici u kategorija kadeta, Mirjam Bilić i Alfa osvojile su treće mjesto u utakmici i za Prvenstvo Zagreba, Marija Bilić i Alfa plasirale su se na četvrto mjesto.
Petra Carstens i Atos također su nastupili u istoj utakmici, oni su zauzeli šesto mjesto.
Karla Horvat i Lidija Rijavec nastupile su u LM utakmici, odnosno u kategoriji mladih. Karla Horvat je sa Jamajkom G pobjedila i u utakmici i za Prvenstvo Zagreba, dok je Lidija Rijavec sa Frodom osvojila treće mjesto u utakmici i drugo za Prvenstvo Zagreba. Pia Damjanić nastupila je sa Frodom u kategoriji seniora te se plasirala na peto mjesto.

Sezona

Mlade Varaždinke nastavljaju s napornim treninzima i najavljuju još bolje rezultate na sljedećim turnirima. Kako je prava jahačka sezona tek počela očekuje se još više medalja i pehara za talentirane jahačice.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Odigrana humanitarna utakmica između Poleta i Varaždina u Cestici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Graba u Cestici u srijedu, 20. listopada odigrana je humanitarna nogometna utakmica između domaćeg Poleta i drugoligaša Varaždina.

Utakmice je odigrana pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a sav prihod bio je namijenjen za cestičku udrugu Život i radost, udruge za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Rezultat je bio u drugome planu. Na poluvremenu su vodili Varaždinci s 2:0, da bi na kraju završilo rezultatom 8:0.

Nastavite čitati

Sport

Filip Ude u finalu, Varaždinac Mateo Žugec završio kao 21. na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Član Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec nastupio je na svojem prvome Svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama na svjetskoj smotri u Japanu Mateo je završio kao 21. (13.866).

– Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti – rekao je Žugec.

Obraz hrvatske gimnastike ponovno je osvjetlao Međimurac Filip Ude.

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje 4. svjetsko finale.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama u Kitakyushuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu, a prijenos možete pratiti na HRT 2. Finale konja starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

–Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo – kratko je rekao Žugec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje