Povežite se s nama

Međimurje

Mladen Zemljić novi predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća

Objavljeno:

- dana

Prijedlog II. izmjena i dopuna proračuna Međimurske županije za 2016. godinu te prijedlog proračuna Međimurske županije za 2017. godinu bile su glavne točke sjednice njezina Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Tijekom rasprave je naglašeno da je došlo do smanjenja ukupnih prihoda i rashoda za oko 6,4 milijuna kuna, i to najviše zbog nerealiziranih kapitalnih investicija i projekata koji su u velikom dijelu morali biti financirani iz državnog proračuna i fondova Europske unije. Također, tijekom sjednice je izabrano i novo vodstvo GSV-a. Sindikalne udruge kao kandidata za predsjednika istaknule su Mladena Zemljića, dok su za potpredsjednike Vijeća predloženi zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović te predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Ivan Senčar. Taj je prijedlog jednoglasno prihvaćen, a na kraju sjednice Vijeća je Marina Kodba, predstojnica Područnog ureda Čakovec Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, iznijela najnovije podatke o stanju na tržištu rada. Prema njezinim riječima, pozitivan trend kad su u pitanju zaposlenost i nezaposlenost se nastavlja, pa su tako krajem studenoga evidentirane 4.333 nezaposlene osobe, što je u odnosu na studeni prethodne godine smanjenje od 17,5 posto. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Preminuo dugogodišnji profesor njemačkog i latinskog u čakovečkoj Gimnaziji Branko Stojko

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Facebook stranici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec objavili su tužnu vijest.

– S tugom smo primili vijest da nas je zauvijek napustio naš cijenjeni i dragi kolega, dugogodišnji gimnazijski profesor njemačkoga i latinskoga jezika, Branko Stojko. Riječi zahvalnosti uputit ćemo mu na komemoraciji koja će se održati u petak, 6. kolovoza, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec u 12 sati.

Posljednji ispraćaj dragog nam kolege i profesora bit će u petak u 15 sati na groblju u Mihovljanu. Uspomenu na našega dragog profesora Stojka vječno ćemo nositi u srcima i mislima – stoji u objavi.

Obitelji i najbližima redakcija Regionalnog tjednika iskazuje iskrenu sućut.

Nastavite čitati

Međimurje

Ovog vikenda u Žabniku predstavljanje knjige “Makovo zrno” i prekrasan koncert “Klasika uz Muru”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U tijeku su zanimljivi i sadržajno bogati programi u sklopu manifestacije „Dani turizma 2021.” u Svetome Martinu na Muri.

U subotu, 7. kolovoza, od 19 sati kod Centra za posjetitelje u Žabniku održavat će se predstavljanje knjige “Makovo zrno” Božene Malekoci-Oletić, koja govori o dugogodišnjem načelniku Općine Sveti Martin na Muri Franji Makovcu, koji je iz potencijala malenih kao makovo zrno preobrazio svoj kraj.

Padarić, Zamuda i gošće

Volite li klasičnu glazbu, u subotu ponesite svoju dekicu i na neklasičan način uživajte na tradicionalnom koncertu „Klasika uz Muru“ u režiji baritona Dominika Padarića, studenta Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pratit će ga pijanist virtuoz Patrik Zamuda, dok će se kao gošće pojaviti i Gabriela Hrženjak te Barbara Suhodolčan.

Što se tiče ostalih sadržaja “Dana turizma 2021.”, možete ih pogledati na priloženom plakatu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje