Povežite se s nama

Ostali sportovi

Mladež BK Vindija prvak države

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Nakon šest mjeseci do kraja svoje natjecateljske baseball sezone 2013 došli su i najmlađi igrači ekipe mladeži, U12 polaznici varaždinske “Vindi Iso-Sport Škole Baseballa”, koji su prošle subote nastupili na finalnom turniru održanom u Varaždinu, u organizaciji BK Vindija.

 

Nakon pet odigranih turnira u regularnom dijelu sezone na ovaj finalni plasirale su se četiri najbolje ekipe, BK “Vindija” kao prvoplasirana i ekipe BK “Olimpija” iz Karlovca, BK “Nada SSM” iz Splita i BK “Zagreb” iz Zagreba, dok ekipe koje nisu došle do završnice su druga varaždinska ekipa “Vindi Iso-Sport”, BK “Medvednica” iz Zagreba, Nada SSM ” i BK “Novi Zagreb”.

Prva ekipa mladeži BK “VINDIJA” koja je na prvom mjestu gotovo cijele sezone i neporažena od proljeća, sa samo jednom izgubljenom utakmicom opravdala je ulogu favorita pomevši konkurenciju i na ovom posljednjem turniru ove sezone.

Od prve utakmice mali varaždinski baseballaši pokazali su nadmoć u svim elementima baseball igre te u rasponu igračkog kadra i širini klupe. U prvoj su utakmici bez problema svladali karlovačku Olimpiju sa 12:3, te se plasirali u finale protiv splitske ekipe Nade SSM, koja je u prošlogodišnjem turniru u polufinalu izbacila upravu varaždinsku ekipu. No ovog puta se igrači Vindije poravnali račune te sa visokih 12:3 svladali splićane i tako ponovno vratili naslov Prvaka Hrvatske u Varaždin.

Uz naslov iz redova varaždinskog kluba dolazi Najbolji igrač – Anton Lekić i Najbolji udarač – Sebastijan Njegovan.

Za ekipu BK “VINDIJA” nastupili su: Rene Bodalec-Ceglec, Maks Bunjevac, Petar Juričić, Denis Lamprecht, Anton Lekić, Karlo Narančić, Rafael Negovec, Sebastijan Njegovan, Borna Strelec, Sven Vojnović, Niko Vučetić, Tin Zgrebec, Marko Žalac, Pavao Želimorski.

1. VINDIJA

2. Nada SSM

3. Zagreb

4. Olimpija

5. Medvednica 

6. Vindi Iso-Sport 

7. Nada SSM II

8. Novi Zagreb

Nakon najmlađih igrača, prema završnici sa prvom mjesta tablice kreću i igrači kadetskog uzrasta, U15 koji će ove subote, 14.09.2013. nastupiti na polufinalnom turniru, ponovno na domaćem terenu u Varaždinu. Na ovom turniru uza Varaždince, nastupaju karlovačka Olimpija i splitska Nada SSM, a prva utakmica je na rasporedu u 10 sati protiv karlovčanaca, dok sa splitskom ekipom varaždinci igraju u 16 sati.

Paralelno se drugi turnir igra u Zagrebu a na finalni turnir u Karlovac idu dvije prvoplasirane ekipe s obadva polufinalna turnira.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje