Povežite se s nama

Ostali sportovi

Mladež u finalu, seniori polovično

Objavljeno:

- dana

BASEBALL

BK Vindija krenuo je u novu sezonu.

SENIORI

 

BK “VINDIJA” – BK “MEDVEDNICA”, Zagreb
2:7

BK “STORKS”, Sisak – BK “VINDIJA”
7:17

Nova, natjecateljska baseball sezona 2012/2013 za prvu ekipu Baseball Kluba “VINDIJA” nije donijela previše veselja zbog poraza na samom startu natjecanja protiv zagrebačke Medvednice sa 7:2 na domaćem terenu u subotu, 06.10.2012.

Nakon nastupa na polufinalu Interlige, koji je iskorišten kao priprema pred početak nove sezone bilo je vidljivo da je potrebno još dosta rada da bi se igra podigla na zadovoljavajući nivo, a pogotovo u segmentu napada gdje su varaždinci imali i najviše problema. Iako je u nastavku upravo tom dijelu igre posvećeno najviše pažnje, upravo taj dio je bio glavni razlog i poraza na samom početku sezone, jer iako ukupno gledajući prikazana igra nije bila loša, dapače tek samo sa nekoliko prihvatljivih grešaka u obrani, napad je bio izuzetno neefikasan i propuštajući šanse iz napada u napad, varaždinci nisu osvojili dosta bodova, a prilika je bilo te sa razlogom mogu žaliti za propuštenom prilikom.

No, već samo tjedan dana kasnije, prošle subote na gostovanju u Sisku, situacija je bila potpuno drugačija. Odličnom igrom, a ovoga puta pogotovo u segmentu napada, gdje su varaždinci briljirali uz velik broj udaraca, ostvarena je i prva pobjeda i to sa visokih 17:7. Mora se i napomenuti da cijelu godinu, u sklopu novog plana reprogramiranja prve ekipe, seniori BK “VINDIJA” nastupaju sa igračima iz juniorskog pogona, pa je i ovog puta dana šansa velikom broju mladih igrača. Tako su se na iznimno bitnoj poziciji bacača, nakon iskusnog Marina Farkaša izmijenili i Aleksandar Kos i Antonio Šalamun, a na poziciji hvatača Nino Kruhek.

Sezona se nastavlja slijedeće subote, 20.10.2012. godine u Zagrebu protiv istoimene ekipe, s početkom u 14 sati.

Do kraja svoje sezone nakon šest mjeseci došli su i najmlađi igrači ekipe mladeži, polaznici varaždinske “Vindi Iso-Sport Škole Baseballa”, koji su će slijedeće subote, 20.10.2012. nastupiti na finalnom turniru u Splitu. Nakon što je prije dva tjedna odgođen splitski turnir, zbog lošeg vremena ni prošlog vikenda mali varaždinski baseballaši nisu imali prilike za nove utakmice. Kako se vanjska sezona bliži kraju iz Hrvatskog Baseball Saveza je došla odluka da se neodržani turnir neće nadoknaditi već će kao što je to bilo i po prvotnom rasporedu biti održan još finalni turnir u Splitu. Od sedam ekipa koje su krenule u prvenstvo uz varaždinsku ekipu Vindije kao prvoplasiranu na ljestvici, plasirali su se još ekipa Zagreba, Olimpije iz Karlovca i domaćin finalnog turnira splitska Nada.

Nastup na finalnom turnir još je jedan kvalitetan rezultat koji dolazi iz varaždinske baseball škole, a biti će ovo prilika za obranu naslova Prvaka koju ova kategorija drži od prošle sezone, te prilika za još jedan kvalitetan rezultat ove godine nakon što su juniori Vindije osvojili drugo mjesto, a ekipa kadeta postala novim hrvatskim prvakom bez ijedne izgubljene utakmice.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje