Povežite se s nama

Sport

Mladi atletičari “Slobode“ najavili žetvu medalja na Europskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

PADAJU OSOBNI REKORDI

Za članove AK “Sloboda“, koji su na Juniorskom prvenstvu Balkana održanom u rumunjskom gradu Pitestiju početkom srpnja osvojili medalje, u prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina održano je primanje.

Naime, mladim je atletičarima odano priznanje na postignutim odličnim rezultatima.

Podsjećamo, Franja Želimorski osvojila je prvo mjesto u bacanju koplja, David Šalamon drugo mjesto na 400 m dok je Orhideja Leščak osvojila treće mjesto u štafeti 4×100 m.

Govoreći o iskustvima iz Rumunjske, Želimorski je naglasila da je bilo dosta vremena za adaptaciju i dodatne pripreme pred samo natjecanje. Kazala je da se dobro pripremila, ali da nije očekivala da će baciti toliko iznad 50 metara i ostvariti osobni rekord.

Šalamon, koji je osvojio tri medalje, izjavio je da je drugo mjesto na 400 m dobar uvod pred Europsko prvenstvo, a posebno je pohvalio organizaciju Prvenstva. Uz srebro osvojio je i broncu na 200 m te medalju istog sjaja u štafeti 4×400 m.

Leščak je zadovoljna istrčanim rezultatom u štafeti i formom te posebno činjenicom da su sve zajedno uspjele doći do brončane medalje.

Kao i njih troje, nagradu Zajednice dobila je i Ana Majdak koja je na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke u Istanbulu osvojila 3. mjesto u bacanju koplja. Iako je i ona trebala biti na primanju, zbog ranije preuzetih obaveza bila je spriječena.

Tajnik Zajednice, Patrik Koščak, istaknuo je da su ovo prvi odlični rezultati na visokoj razini te najavio da sve zajedno očekuje Europsko prvenstvo u talijanskom Grossetu. Želimorski i Šalamon dodali su da očekuju plasman u finale.

Marinko Šipoš, trener u AK „Sloboda“, kazao je da su u klubu posvećeni prvenstveno radu s mladima i da su ovi natjecatelji generacija koja jako voli atletiku i već sada treniraju 5 do 6 puta tjedno.

– Cilj je njima osigurati maksimalne uvjete kako bi na ovakvim natjecanjima postizali odlične rezultate – izjavio je Šipoš.

Izvor:
Foto: AKS

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje