U okviru projekta „Mladi bude Varaždin“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s Gradom Varaždinom kao partnerom, Udruga mladih V.U.K. postala je organizator volontiranja.

Dosadašnji volonterski programi i akcije samo su početak onoga što će pripremiti u budućnosti, ističe Bela Bračko-Milešević, koordinatorica volonterskih aktivnosti na spomenutom projektu.

– Pozivamo sve koji žele upoznati nove ljude i provesti slobodno vrijeme na drugačiji način da nam se pridruže. Poziv vrijedi i za one koji se žele okušati u nečemu novom i time aktivno sudjelovati u društvenim promjenama – ističe Bračko-Milešević.

Dodala je da se sve navedeno može postići volontiranjem – transformativnim iskustvom koje dokazuje „da održiva promjena dolazi od nas samih“.

– U okviru projekta osmislili smo razne volonterske programe i akcije, a otvoreni smo odgovoriti na želje i potrebe svakog pojedinog volontera. Sve to u Udruzi V.U.K. činimo kako bismo njima i njihovim vršnjacima pružili priliku za stjecanje prvih iskustava i razvoj kompetencija u područjima koja ih zanimaju – zaključila je Bela Bračko-Milešević.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u projektu „Mladi bude Varaždin“ dodatne informacije mogu potražiti na internetskoj stranici Udruge mladih V.U.K. www.udruga-vuk.hr.

Komentari

Komentara