Povežite se s nama

Međimurje

Mladi članovi čakovečke „Vivone“ doplesali do zlata i srebra u Rimu

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Mladi plesači Plesnog studija „Vivona“ iz Čakovca ostvarili su sjajan uspjeh na Svjetskom plesnom prvenstvu „World dance championship 2017“, koje je održano od 19. do 22. listopada u Rimu.

Plesači ovoga plesnog studija, koji već godinama okuplja mlade Čakovčane željne plesa, natjecali su se u kategoriji suvremenog plesa. Zlatno odličje osvojili su plesači u dječjoj kategoriji koje je vodila voditeljica plesnog studija i trenerica Karmen Kovačević Jambor. Srebrno odličje pripalo je plesačima u kategoriji juniora koje je vodila plesna trenerica Tajana Vidović.

Nagrađeni

U dječjoj kategoriji plesalo se na temu „Love for books“, a u kategoriji juniora plesači su osmislili ples „Terpsihorin san“, što je bilo dovoljno da ih stručno povjerenstvo nagradi zlatom i srebrom.

Članovi plesnog studija već se pripremaju za nadolazeće Europsko prvenstvo 

Na natjecanju u Rimu, osim Plesnog studija „Vivona“, koji je predstavljao Hrvatsku, sudjelovali su i plesači iz Italije, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Belgije. Svoja su plesna umijeća pokazali u rimskom „San Raffaele“ kazalištu, gdje je bilo izvedeno više od 300 koreografija različitih tehnika.
Za Plesni studio „Vivona“ u dječjoj grupi plesali su Lorena Andročec, Lana Mezga, Sara Marcus, Barbara Novak, Nera Preksavec, Haja Rapaić, Korana Drakulić, Lea Tomasić, Nela Pavlic, Laura Karlovčec, Saša Munđar, Nela Levačić, Lea Hren, Maja Bedić, Nina Cirkvenčić, Ana Vugrin i Dina Novak.

U dječjoj kategoriji plesalo se na temu „Love for books“ a u kategoriji juniora plesači su osmislili ples „Terpsihorin san“

Junior grupu činili su Lovro Hranilović Tarandek, Ana Novinščak, Katarina Bartolić, Klara David, Marina Žnidarić, Hana Horvat, Antea Božić, Jelena Kovačić, Rajna Međimurec, Ella Daniels i Anja Višnić.
Plesni studio „Vivona“ trenutno okuplja oko 120 plesača i plesačica u dobi od tri do dvadeset godina podijeljenih u osam skupina, a koreografi, uz Karmen Kovačević Jambor i Tajanu Vidović, su Ivana Pečarko, Petra Kovač i Dora Kopjar. 
Već godinama u ovaj plesni studio dolaze čakovečka djeca koja se suvremenim plesom predstavljaju na različitim natjecanjima zauzimajući sjajna mjesta.

Voditeljica Plesnog studija Karmen Kovačević Jambor ponosna je na uspjeh članova i otkriva da plesači već razmišljaju o nadolazećim nastupima.
– Čim je ovo natjecanje završilo, počeli smo razmišljati o tome što nas dalje čeka. Sljedeće godine u svibnju očekuje nas Europsko prvenstvo u plesu, kao i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo – otkriva voditeljica Plesnog studija Karmen Kovačević Jambor. 

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Sveti Juraj na Bregu: “Barakači” očistili potok, radnici razne lokacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga Baraka/Općina Sveti Juraj na Bregu

Unutar Udruge Baraka djeluje “gerilska skupina” s misijom raščišćavanja šuma od štetnog otpada koji se godinama nakuplja u prirodnim životnim zajednicama.

Drugoga vikenda u veljači članovi Udruge koji se nazivaju “Barakačima” organizirali su testnu verziju akcije čišćenja potoka na području spomenika prirode Bedekovićeve grabe koji se nalazi na prostoru općine Sveti Juraj na Bregu.

– Pošto smo ocjenili akciju uspješnom, sudeći po količini skupljena otpada i dobrom danu kojeg smo proveli u parku, kontaktirali smo načelnika Općine Anđelka Nagrajsalovića s planom organizacije većih akcija kojima se možete pridružiti i vi! Pratite informacije o nadolazećim događajima na Facebook stranici Udruge Baraka! – poručuju “Barakači”.

Djelatnici na javnim radovima sanirali onečišćene lokacije

Pokoji dan kasnije na području iste Općine, u skladu s dojavama građana, locirana su mjesta na kojima su nesavjesne osobe odbacile otpad. Djelatnici zaposleni na javnim radovima u Općini Sveti Juraj na Bregu sanirali su spomenute lokacije i prikupile odbačeno smeće. Odbačene vreće s raznim otpadom nalazile su se u šumi pokraj županijskih cesta Pleškovec – Mali Mihaljevec, Mali Mihaljevec – Zasadbreg i Frkanovec – Dragoslavec.

Nastavite čitati

Kultura

III. Susret duhovnoga dječjeg stvaralaštva Župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec: natječaj “Cvjetići svetog Antuna”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župa svetog Antuna Padovanskog Čakovec raspisuje natječaj III. Susreta duhovnog dječjeg stvaralaštva “Cvjetići svetog Antuna”.

Tema natječaja je „Blagdan sv. Antuna Padovanskog u mojoj obitelji“. Na natječaj se mogu poslati dječji literarni i likovni radovi djece predškolske dobi te radovi učenika osnovne škole uz tematiku: proštenje sv. Antuna Padovanskog, zajedništvo u obitelji, molitva, vjera, šetnja, igra… Literarni radovi mogu biti pisani standardnim hrvatskim jezikom ili hrvatskim narječjima u obliku pjesme, molitve ili kratke priče, a likovni u tehnikama: pastel, gvaš, tempera ili kombinirana tehnika (pastel +akvarel).

Poticaj na stvaranje

– Pozivamo vjeroučiteljice i vjeroučitelje da u okviru vjeronaučne nastave potaknu vjeroučenike na izradu literarnih i likovnih radova. Isto tako, pozvani su svi učitelji i učiteljice, kao i drugi nastavnici i profesori (posebno hrvatskoga jezika i likovne kulture) da se uključe u ovaj natječaj i animiraju učenike u izradi radova. Svaki rad treba imati: naslov, ime i prezime djeteta ili učenika, ime mentora, vrtićku skupinu ili razred, ime i prezime barem jednog roditelja i broj mobitela barem jednog roditelja. Za likovni rad potrebno je navesti i tehniku. Sve radove ocijenit će povjerenstvo, a svi sudionici dobivaju zahvalnice za sudjelovanje. Nagrađujemo tri najbolja likovna rada za predškolski uzrast, tri najbolja literarna i likovna rada od 1. do 4. razreda, tri najbolja literarna i likovna rada od 5. do 8. razreda.

Natječaj je otvoren od 17. veljače, odnosno početka korizme. Svi radovi moraju biti poslani do 1. lipnja 2021. na adresu: Župa svetog Antuna Padovanskog, Trg svetoga Antuna Padovanskog 1, 40.000 Čakovec ili elektroničkom poštom na adresu [email protected] s naznakom za natječaj „Cvjetići sv. Antuna“. Rezultate natječaja objavit ćemo na Facebook i web stranici Župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec (www.zupa-cakovec-jug.com) i u župnom listu “Zvona” – kažu iz Župe svetog Antuna Padovanskog.

Dodjela nagrada

Svečana dodjela nagrada i priznanja bit će organizirana u nedjelju, 13. lipnja 2021. godine u 17 sati u Župi svetog Antuna Padovanskog u Čakovcu. Svaki rad mora imati potpisanu izjavu roditelja o davanju suglasnosti za prikupljanje, obradu i objavu osobnih podataka u svrhu sudjelovanja na natječaju. Suglasnost je dostupna ovdje.

Nastavite čitati