Povežite se s nama

Međimurje

Mladi članovi Udruge slijepih u ritmu uplesali u Novu 2017. godinu

Objavljeno:

- dana

AKTIVNI U ZAJEDNICI

U sklopu trogodišnjeg projekta pod nazivom “Bez većeg napora” za djecu i mlade Udruge slijepih Međimurske županije organizirana je plesna škola. Edukacija je trajala pet dana, od 27. prosinca 2016. do 03. siječnja 2017.  

– Kroz ovu aktivnost doprinosi se društvenoj integraciji slijepe djece, utječe se na njihov psihosocijalni razvoj, jačaju njihova samostalnost i samopouzdanje te ove aktivnosti svakako koriste i njihovom zdravlju – ističe voditeljica programa „Bez većeg napora“ Marina Gašparić dodajući kako su mladi kroz tečaj unaprijedili svoje plesne sposobnosti.
Opći cilj programa je doprinijeti socijalnom uključivanju slijepih odraslih osoba i slijepe djece, dok je specifični cilj usmjeren na mlade te njihovo uključivanje u sportske, kulturne i kreativne aktivnosti u zajednici. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Preminuo dugogodišnji profesor njemačkog i latinskog u čakovečkoj Gimnaziji Branko Stojko

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Facebook stranici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec objavili su tužnu vijest.

– S tugom smo primili vijest da nas je zauvijek napustio naš cijenjeni i dragi kolega, dugogodišnji gimnazijski profesor njemačkoga i latinskoga jezika, Branko Stojko. Riječi zahvalnosti uputit ćemo mu na komemoraciji koja će se održati u petak, 6. kolovoza, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec u 12 sati.

Posljednji ispraćaj dragog nam kolege i profesora bit će u petak u 15 sati na groblju u Mihovljanu. Uspomenu na našega dragog profesora Stojka vječno ćemo nositi u srcima i mislima – stoji u objavi.

Obitelji i najbližima redakcija Regionalnog tjednika iskazuje iskrenu sućut.

Nastavite čitati

Međimurje

Ovog vikenda u Žabniku predstavljanje knjige “Makovo zrno” i prekrasan koncert “Klasika uz Muru”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U tijeku su zanimljivi i sadržajno bogati programi u sklopu manifestacije „Dani turizma 2021.” u Svetome Martinu na Muri.

U subotu, 7. kolovoza, od 19 sati kod Centra za posjetitelje u Žabniku održavat će se predstavljanje knjige “Makovo zrno” Božene Malekoci-Oletić, koja govori o dugogodišnjem načelniku Općine Sveti Martin na Muri Franji Makovcu, koji je iz potencijala malenih kao makovo zrno preobrazio svoj kraj.

Padarić, Zamuda i gošće

Volite li klasičnu glazbu, u subotu ponesite svoju dekicu i na neklasičan način uživajte na tradicionalnom koncertu „Klasika uz Muru“ u režiji baritona Dominika Padarića, studenta Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pratit će ga pijanist virtuoz Patrik Zamuda, dok će se kao gošće pojaviti i Gabriela Hrženjak te Barbara Suhodolčan.

Što se tiče ostalih sadržaja “Dana turizma 2021.”, možete ih pogledati na priloženom plakatu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje