Povežite se s nama

Međimurje

Mladi članovi Udruge slijepih u ritmu uplesali u Novu 2017. godinu

Objavljeno:

- dana

AKTIVNI U ZAJEDNICI

U sklopu trogodišnjeg projekta pod nazivom “Bez većeg napora” za djecu i mlade Udruge slijepih Međimurske županije organizirana je plesna škola. Edukacija je trajala pet dana, od 27. prosinca 2016. do 03. siječnja 2017.  

– Kroz ovu aktivnost doprinosi se društvenoj integraciji slijepe djece, utječe se na njihov psihosocijalni razvoj, jačaju njihova samostalnost i samopouzdanje te ove aktivnosti svakako koriste i njihovom zdravlju – ističe voditeljica programa „Bez većeg napora“ Marina Gašparić dodajući kako su mladi kroz tečaj unaprijedili svoje plesne sposobnosti.
Opći cilj programa je doprinijeti socijalnom uključivanju slijepih odraslih osoba i slijepe djece, dok je specifični cilj usmjeren na mlade te njihovo uključivanje u sportske, kulturne i kreativne aktivnosti u zajednici. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Nedelišće: za rekonstrukciju ulice Karlović Vinka potpisan ugovor u vrijednosti od 200.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Nedelišće na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU prijavila je projekt „Rekonstrukcija ulice Karlović Vinka u naselju Nedelišće“. Odlukom o odabiru projekata iz Programa podrške regionalnom razvoju odobrena su sredstva u visini od 200.000 kuna.

U srijedu, 14. travnja, u Društvenome domu u Podturnu održano je potpisivanje i uručivanje ugovora o financiranju projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s općinama s područja Međimurske županije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Ugovor o financiranju spomenutoga projekta rekonstrukcije načelniku Darku Daniji uručio je državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac.

Ovo je drugo sufinanciranje za istu ulicu, jer je prošle godine Općina Nedelišće rekonstrukciju ulice Karlović Vinka prijavila na natječaj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te su joj dodijeljena sredstva u iznosu od 168.000 kuna.

Osim rekonstrukcije prometnice investicijom je planirana i izgradnja pješačke staze po cijeloj ulici do najvećega novog dječjeg igrališta u Nedelišću „Dolić“. Prije same rekonstrukcije prometnice tvrtka Međimurje plin izvodi rekonstrukciju plinske mreže, dok Međimurske vode izvršavaju rekonstrukciju vodovodne mreže s kućnim priključcima te dijela kanalizacijskog konektora.

Nastavite čitati

Međimurje

Mala Subotica: sklopljen ugovor za izgradnju vatrogasnog i općinskog spremišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica je sklopila ugovor za izgradnju vatrogasnog i općinskog spremišta. Vrijednost radova je nešto veća od 2,1 milijun kuna. Radovi bi trebali započeti najkasnije do 1. srpnja, a predviđeni rok njihova trajanja je šest mjeseci.

Površina novog objekta iznosit će 245,64 kvadratna metra, od kojih se 95,84 kvadrata odnosi na vatrogasno spremište, a preostali dio na spremište za potrebe Općine i zajedničke prostorije. Izgled i lokacija objekta dogovoreni su s DVD-om Mala Subotica koji će i koristiti dio objekta predviđen za vatrogasne potrebe. Ugovor su potpisali općinski načelnik Valentino Škvorc i Anto Bratić, direktor tvrtke izvođača radova.

Nastavite čitati