Povežite se s nama

Život i društvo

Mladi filatelisti zauzeli Trakošćan

Objavljeno:

- dana

SEMINAR

U Galeriji dvora Trakošćan zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić otvorio je danas drugi po redu seminar za mentore mladih filatelista kojeg su organizirali Klub mladih filatelista ”Trakošćan”, Općina Bednja i Muzejska ustanova Dvor Trakošćan.

Seminar je svojevrsna priprema za ovogodišnju jubilarnu 10. školu mladih filatelista ”Trakošćan 2015”, koja će se održati u listopadu ove godine, a čime će se Trakošćan potvrditi kao europski centar mladih filatelista. Na seminaru će mentori koji rade s mladim filatelistima naučiti ne samo filatelistička nego i pedagoška, psihološka znanja kako bi njihov rad bio što učinkovitiji u pristupu djeci, poštanskim markama, stvaranju izložaka i komunikaciji sa svijetom.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić iskazao je zadovoljstvo što se upravo Trakošćan pozicionira kao pravi europski filatelistički centar te da će Varaždinska županija i nadalje poticati ovu hvalevrijednu manifestaciju.

-Posebno se veselim što se ovaj jedinstveni i vrijedan program u Trakošćanu proteklih godina uistinu razvio u prvorazrednu odgojnu, obrazovnu i kulturnu priredbu, odnosno međunarodnu izložbu, koja okuplja velik broj mladih koji uživaju u sakupljanju poštanskih maraka – istaknuo je  Košić te zaželio svim polaznicima seminara da steknu nova znanja i da na neki način budu ambasadori koji šire ljubav prema novim vrijednostima.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!