Povežite se s nama

Međimurje

Mladi informatičari pokazali svoje znanje

Objavljeno:

- dana

NATJECANJA

Učenici osnovnih i srednjih škola u Čakovcu sudjelovali su na županijskome natjecanju iz informatike.

Domaćin županijskog natjecanja osnovnih škola u Međimurskoj županiji bila je I. osnovna škola Čakovec, a Tehnička škola Čakovec ugostila je učenike srednjih škola.

Osnovnoškolci u TIC-u

Natjecanje za učenike osnovnih škola održano je u petak, 10. veljače, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu. Sudjelovalo je 64-ero učenika osnovnih škola koji su se natjecali u četiri različite kategorije – Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera.

– Zahvaljujemo svima na podršci u pripremi i realizaciji natjecanja, a svim natjecateljima čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo mnogo uspjeha u budućem radu – poručuju iz Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.
INFOKUP 2017.

Na natjecanju iz informatike  sudjelovalo je 64-ero osnovnoškolaca

Učenici srednjih škola na županijskome natjecanju srednjih škola Međimurske županije pod nazivom INFOKUP 2017. okupili su se u Tehničkoj školi Čakovec. Županijsko natjecanje održano je u petak, 10. veljače. Na natjecanju iz programiranja, Primjena algoritama, sudjelovalo je 24-ero učenika, a na natjecanju iz Osnova informatike sudjelovalo je 23-oje učenika. Također, na smotri softverskih radova prezentiran je jedan rad dvoje učenika iz Graditeljske škole i Tehničke škole. Na natjecanju iz Algoritama najbolje mjesto u kategoriji prvih razreda srednjih škola zauzeli su učenici Gimnazije Josipa Slavenskog. Od učenika prvih razreda srednjih škola najbolji rezultat ostvario je Martin Josip Kocijan, od drugih razreda srednje škole najbolji je Vinko Sabolčec, a Jurica Horvat najbolji je od trećih razreda.

U kategoriji Osnove informatike sudjelovale su strukovne škole, opće i tehničke gimnazije te prirodoslovno-matematičke gimnazije. Najbolji su Marko Kraljić i Jakov Težak iz Tehničke škole Čakovec te David Kreman iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje