Povežite se s nama

Međimurje

Mladi informatičari pokazali svoje znanje

Objavljeno:

- dana

NATJECANJA

Učenici osnovnih i srednjih škola u Čakovcu sudjelovali su na županijskome natjecanju iz informatike.

Domaćin županijskog natjecanja osnovnih škola u Međimurskoj županiji bila je I. osnovna škola Čakovec, a Tehnička škola Čakovec ugostila je učenike srednjih škola.

Osnovnoškolci u TIC-u

Natjecanje za učenike osnovnih škola održano je u petak, 10. veljače, u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu. Sudjelovalo je 64-ero učenika osnovnih škola koji su se natjecali u četiri različite kategorije – Logo, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera.

– Zahvaljujemo svima na podršci u pripremi i realizaciji natjecanja, a svim natjecateljima čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo mnogo uspjeha u budućem radu – poručuju iz Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.
INFOKUP 2017.

Na natjecanju iz informatike  sudjelovalo je 64-ero osnovnoškolaca

Učenici srednjih škola na županijskome natjecanju srednjih škola Međimurske županije pod nazivom INFOKUP 2017. okupili su se u Tehničkoj školi Čakovec. Županijsko natjecanje održano je u petak, 10. veljače. Na natjecanju iz programiranja, Primjena algoritama, sudjelovalo je 24-ero učenika, a na natjecanju iz Osnova informatike sudjelovalo je 23-oje učenika. Također, na smotri softverskih radova prezentiran je jedan rad dvoje učenika iz Graditeljske škole i Tehničke škole. Na natjecanju iz Algoritama najbolje mjesto u kategoriji prvih razreda srednjih škola zauzeli su učenici Gimnazije Josipa Slavenskog. Od učenika prvih razreda srednjih škola najbolji rezultat ostvario je Martin Josip Kocijan, od drugih razreda srednje škole najbolji je Vinko Sabolčec, a Jurica Horvat najbolji je od trećih razreda.

U kategoriji Osnove informatike sudjelovale su strukovne škole, opće i tehničke gimnazije te prirodoslovno-matematičke gimnazije. Najbolji su Marko Kraljić i Jakov Težak iz Tehničke škole Čakovec te David Kreman iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog: ove nedjelje posjetite „Cvjetnu tržnicu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Turistička zajednica Grada Preloga niz je godina organizator Sajma cvijeća, manifestacije koja je ove godine trebala proslaviti svoj 21. rođendan. Ovom manifestacijom Grad Prelog postao je prepoznatljiv u cijeloj Međimurskoj županiji.

Grad Prelog je sa svojim Sajmom cvijeća postao „Grad cvijeća“, a upravo taj epitet godinama je privlačio posjete grupa i turista iz cijele Hrvatske, stoga je sama manifestacija prerasla u trodnevni događaj koji okuplja izlagače iz cijele zemlje i inozemstva (Mađarska i Slovenija).

Nažalost, kao i prošle godine, zbog aktualne epidemiološke situacije, Sajam cvijeća ne može biti održan. Ipak, kako bi održali tradiciju i donijeli Prelogu barem mali dio atmosfere Sajma cvijeća, ove godine pozivaju da posjetite „Cvjetnu tržnicu“.

Zamišljena je kao jednodnevna prodaja cvijeća, koja će se organizirati na prostoru Tržnice Prelog, u nedjelju, 25. travnja, u vremenu od 8 do 16 sati.

U jutarnjim satima, u 10 sati, centrom Preloga će mimohodom proći članovi Zrinske garde Čakovec. Upravo na taj dan, 25. travnja 2003. godine, dogodio se i prvi javni nastup povijesne postrojbe Zrinske garde Čakovec, upravo u Prelogu.

Pozivaju se svi kupci i posjetitelji „Cvjetne tržnice“ da prilikom dolaska poštuju sve upute i sve epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Suci porotnici Općinskoga suda u Čakovcu položili svečanu prisegu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlukom Skupštine Međimurske županije na posljednjoj sjednici na mandat od četiri godine imenovani su novi suci porotnici Općinskog suda u Čakovcu koji su u srijedu, 14. travnja, u Velikoj vijećnici Međimurske županije položili svečanu prisegu.

Za suce porotnike Općinskog suda u Čakovcu imenovani su: Sandra Buhin, Željko Fileš, Mirjana Gregur-Sever, Ivan Gradečak, Marija Grabant, Mladen Grubić, Erik Koraj, Ana Mikulić, Sandra Majsan, Tija Mance, Dušanka Novak, Branka Podgorelec, Štefanija Sokač, Marija Sokač – Strahija, Nada Štrok, Josip Vidović i Antun Zadravec, dok su za suce porotnike za mladež Općinskog suda u Čakovcu imenovani Anica Čerepinko, Josip Globar, Amra Hrlec, Marina Hoblaj, Josip Mikec, Mario Novak, Sara Novinščak, Kristina Najman, Željko Slaviček, Stjepana Sokač i Klara Vinković.

Polaganju prisege prisustvovali su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednica Općinskog suda u Čakovcu Sanja Maria Gašparović i župan Međimurske županije Matija Posavec te pročelnica Upravnog odjela za poslove skupštine i pravne poslove Neda Šarić. Nakon obavljene svečane prisege, suci porotnici će biti pozivani na sudske rasprave da participiraju u donošenju sudskih presuda.

Predsjednica Općinskog suda u Čakovcu Sanja Maria Gašparović istaknula da je biti sucem porotnikom časna dužnost na koju mogu biti imenovani savjesni i odgovorni pojedinci, visoko cijenjeni u svojim sredinama koji će predstavljati glas javnosti:

– Dana vam je velika čast te sam sigurna da ćete svoju dužnost obavljati krajnje odgovorno, moralno i u zakonskim okvirima.

Općinski sud u Čakovcu jedan je od najuspješnijih sudova u Hrvatskoj. U 2020. godini riješeno je 1107 parničnih predmeta na 13 rješavatelja što je 85 predmeta po rješavatelju. Vrijeme rješavanja parničnih predmeta je za 268 dana kraće od prosjeka svih općinskih sudova u Hrvatskoj. U istoj godini riješeno je 507 izvanparničnih predmeta te je rješavanje predmeta za 127 dana kraće od prosjeka svih općinskih sudova u Hrvatskoj.

Riješeno je i 673 ovršnih predmeta čije je rješavanje kraće za 149 dana od prosjeka u Hrvatskoj te 393 kaznena predmeta s prosjekom trajanja postupka od 627 dana. Spomenutim statističkim podacima Općinski sud u Čakovcu jedan je od najažurnijih sudova u zemlji.

Nastavite čitati