Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak sastao se s mladim obrtnikom Damirom Harambaša, kojeg je u samom početku rada njegovog obrta pogodila teška nesreća.

Naime, Damir Harambaša, po struci autolimar, registrirao je Obrt „ Dado“ za održavanje i popravak karoserija u Svetom Petru i počeo radom u travnju 2018. godine. Kao obrtnik –početnik uz pomoć roditelja opremio je malu radionicu nužnom opremom. U kobnom požaru, koji je u veljači ove godine zahvatio radionicu, stradalo mu je sve. Ali najteži gubitak u toj nesreći, bilo je smrtno stradavanje brata.

Odmah po saznanju za tragediju, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, uz suglasnost Upravnog odbora Komore, pokrenuo je akciju za prikupljanje pomoći.

Apel za pomoć upućen je prije svega unutar komorskog sustava. Harambaša je informirao predsjednika o prikupljanju sredstava i nastojanju da normalizira poslovanje svojeg obrta. Dosad je uspio djelomično urediti prostor i nabaviti dio opreme, tako da može poslovati u ograničenim okolnostima.

– Iskreno sam zahvalan svima za pruženu pomoć. Puno mi to znači, sva vaša pomoć i briga, a posebno kad znaš da nisi sam. Bez te pomoći ne bih mogao nastaviti raditi, a i rad mi odvlači misli od teških sjećanja koje me stalno prate. Cijela obitelj je emotivno stradala, a ovo nam pomaže da mislimo na budućnost – rekao je Harambaša.

Predsjednik Milak je ohrabrio mladog kolegu.

– Dogodila se tragedija koja se ne zaboravlja, ali uz pomoć i suosjećanje kolega i prijatelja, teret je malo lakši. U ime Obrtničke komore Varaždinske županije izražavam veliku zahvalnost svima iz velike obitelji obrtnika, udruženjima i komorama, na pruženoj materijalnoj, ali i moralnoj pomoći za našeg Damira i njegovu obitelj. Hvala i pojedincima koji su se uključili u akciju. Nadam se da ćemo uskoro moći posjetiti mladog obrtnika u njegovoj radionici i s njim podijeliti zadovoljstvo nastavka poslovanja. Jer obzira na tragediju, život ide dalje, a Damir je tek krenuo u poduzetničke vode i treba mu ohrabrenje i poticaj – zaključio je Milak.

Komentari

Komentara