Povežite se s nama

Sport

Mladi slobodaši do 11 medalja na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Matija Žnidarić i Ana Majdak prvaci

U Varaždinu je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije kadete i kadetkinje, a u konkurenciji petstotinjak mladih atletičara iz 39 hrvatskih klubova nastupilo je i 18 članova Atletskog kluba Slobode koji su sveukupno osvojili 11 medalja.

Sprinter Matija Žnidarić postao je prvak države na 60m (7,25s) i 100m (11,46s). Bacačica Ana Majdak okitila se zlatom u koplju (41,55m), srebrom u disku (31,82m) i broncom u kugli (12,21m). Mlade nade varaždinske atletike Simona Jambrošić bila je srebrna u utrci na 600m (1:41,32), dok je Karlo Glavač u bacanju kugle (12,00m) bio brončani. Kadetska štafeta (Jakov Glavač, Leon Vuković, Petar Tesla, Andro Petrinjak i Matija Žnidarić) osvojila je srebro na 4×100m i broncu na 4×300m, a mlađekadetska štafeta (Marko Kralj, Marko Kušter, Karlo Glavač, Borna Belić i Teon Sršan) bila je srebrna na 4×60m i brončana na 4×200m.

Vrlo blizu postolja bili su još na 400m, Marko Kralj u bacanju kugle i Rahela Leščak na 300m s preponama zauzevši četvrta mjesta, dok su Andro Petrinjak na 100m, Luka Ilčić u skoku s motkom i Teon Sršan na 80m s preponama bili peti.

Izvor:
Foto: AK Sloboda

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati