Povežite se s nama

Život i društvo

Mladi Varaždinci poručili europarlamentarcima: “Imamo probleme, riješite ih“

Objavljeno:

- dana

Mladež HDZ-a Varaždinske županije održala je svoju petu sjednicu kojoj su prisustvovali predsjednik Mladeži na nacionalnoj razini Ivan Vidiš, dopredsjednik, ujedno i gradonačelnik Grada Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, dopredsjednik, ujedno i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša i član predsjedništva Antonio Badrov.

Sjednici je prisustvovao i saborski zastupnik, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a u Varaždinskoj županiji Anđelko Stričak.

Ivan Vidiš tom je prilikom naglasio kako je ovo treći posjet varaždinskoj Mladeži koja zasigurno spada među aktivnije županijske organizacije.

– Ono što je prioritetna tema ovih dana su izbori za EU parlament gdje mi kao Mladež imamo i svojeg kandidata, ujedno i nositelja liste. Za nas je sada najvažnije podržati naše kandidate i prenijeti poruke koje su nama mladima najvažnije na ovim izborima. Želimo staviti naglasak na pitanje obrazovanja, zapošljavanja, stambene politike i slično – rekao je Vidiš.

Tin Jurak, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, podsjetio je sve prisutne na brojne aktivnosti koje su odradili do sada, kao što su tribina „Vijeće Europe, institucije Europske unije i njihov utjecaj na građane“, donacija Udruzi za zaštitu životinja „Spas“, donacija igračaka dječjoj ambulanti u Maruševcu, organizacija predstave u Domu za starije i nemoćne u Varaždinu.

Također i na inicijativu za pokretanje „Registra volontera“ što je Županijska skupština Varaždinske županije i prihvatila.

Anđelko Stričak osvrnuo se na rad Mladeži pohvalivši ih kao vrijedne i marljive mlade ljude, koji su upućeni u sve sfere političkog djelovanja i da stoga ne čudi što Mladež HDZ-a ima svoje predstavnike među načelnicima i njihovim zamjenicima, vijećnicima u većini gradskih i općinskih vijeća te Županijskoj skupštini.

– Smatram da smo im kao stranka omogućili dovoljno prostora za njihov rad uključivši ih u rad predstavničkih i izvršnih tijela, lokalne, područne i državne razine vlasti. Također svoju mladež redovito šaljemo u Europski parlament da budu asistenti našim zastupnicima te da na taj način stječu iskustva vezana uz EU. Napominjem da, dok drugi pričaju o tome kako mladima treba dati priliku da se dokažu, HDZ to jedini i čini. Primjer toga je nositelj liste HDZ-a za EU parlament Karlo Ressler, član stranačke Mladeži – zaključio je Stričak.

Život i društvo

Varaždinski maturanti naučili više o policijskom pozivu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem informiranja maturanata s područja Varaždinske županije o raspisanom natječaju za zanimanje policajac te kako bi im približili policijski poziv, policijski službenici za prevenciju i policijski službenici za stručno usavršavanje Policijske uprave varaždinske, održali su informativna predavanja u završnim razredima srednjih škola.

Učenici su tom prilikom mogli saznali kako postati policajac i koje uvjete trebaju ispunjavati te kako se prijaviti na natječaj.

Isto tako, predstavljen im je policijski posao, vrste i način obavljanja policijskih poslova, koja su prava i obaveze, kao i prednosti i mane policijskog posla, mogućnosti napredovanja tijekom godina u službi te uspjesi policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

Maturanti su dobili sve potrebne informacije o upisu na Policijsku akademiju te su kroz druženje s policijskim službenicima, iskazali veliki interes za prijavu na natječaj za zanimanje policajac.

Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini.

Ove se školske godine planira upis 550 polaznika koji će sa školovanjem započeti  20. rujna 2021. godine, a nakon završenog Programa, polaznici/polaznice će se primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova. Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza 2021. godine.

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani i državljanke koji imaju završenu trogodišnju i četverogodišnju srednju školu, koji na dan 20. rujna 2021. godine nemaju navršenih 28 godina života, koji imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, koji su dostojni za obavljanje policijske službe te nisu članovi političke stranke.

Nastavite čitati

Život i društvo

Nezavisna lista iz Toplica “udvara“ se biračima neobičnom kampanjom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sveprisutno razočaranje birača partijskim i stranačkim manipulatorima, s vremenom je i u varaždinskom kraju dovelo do formiranja brojnih nezavisnih lista. Većini je zajednički skromni budžet i malobrojno ljudstvo. Jednu od osebujnih – „Nezavisni sa stavom“, pronašli smo u Varaždinskim Toplicama.

Naime, nositelji lista poput spomenute, smišljaju različite načine kako bi uoči lokalnih izbora informirali građane o svojem postojanju i o namjerama. Tako se ta toplička nezavisna lista reklamira QR kodom…

I još k tome ne žele na Facebook kako ne bi “vlekli” politiku na profile građana. Stoga, ako nekog više zanima njihov program, skenira predmetni kod i dolazi do web stranice www.svismomigrad.info.

No, ni to nije sve, jer i tamo su drugačiji od mnogih tipičnih izbornih mrežnih stranica. Tu vas prvo pitaju: „Zanima li vas lokalna politika?“.

Ako pak prema njoj nemate ni malo afiniteta, nude vam da bezbrižno zaigrate jednostavne “vintage” igrice otprije dva desetljeća!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!