Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić (19) u Ulici braće Radić u Varaždinu vozio električni romobil te se zabio u 78-godišnjakinju

romobil

Objavljeno:

- dana

U ulici Braće Radić u Varaždinu, u utorak, 30. kolovoza, oko 8.45, u prometnom je događaju na cesti ozlijeđena 78-godišnja žena, ističu iz PU varaždinske.

Naime, do ozljeđivanja je došlo na način što je 19-godišnjak upravljao osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom, nogostupom ulice Braće Radić.

U jednom je trenutku desnom bočnom stranom romobila udario u pješakinju koja se kretala istim nogostupom u suprotnom smjeru. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik te je naknadno zbog zadobivenih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

– Podsjećamo da su vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni za vrijeme vožnje, na glavi nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, da su se dužni kretati u prvom redu biciklističkim površinama, a u slučaju da one ne postoje, mogu se kretati i pješačkim površinama, a izuzetno i kolnikom na županijskim, lokalnim i nerazvrstanim cestama na kojima nije brzina kretanja dopuštena više od 50 km/h. Također, u slučaju kretanja prometnim površinama, dužni su brzinu kretanja prilagoditi osobinama i stanju na istima te posebnu pozornost obratiti na pješake koje ne smiju ugrožavati – ističu iz PU varaždinske.

Crna kronika

U Knegincu mladić (20) autom završio na krovu, u Donjoj Voći 24-godišnjak završio na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Donjoj Voći u nedjelju, 29. siječnja u 21.15 sati policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2,58 promila upravljao 24-godišnjak.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U Gonjem Knegincu u petak, 27. siječnja oko 22.15 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđen 20-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, Topličkom ulicom iz smjera Kolodvorske ulice u smjeru državne ceste D-3.

– Dolaskom do raskrižja s Ulicom Mavra Schlengera, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika na prostor gdje se izvode radovi. Pritom je lijevom bočnom stranom vozila udario u stražnju lijevu bočnu stranu parkiranog radnog stroja, uslijed čega se vozilo prevrnulo na krov. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno – ističe PU varaždinska.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čakovec: pas mješanac bez nadzora ugrizao maloljetnika, vlasnik sa psom otišao s mjesta događaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U petak, 27. siječnja 2023. godine, nešto prije 15 sati u Čakovcu u Ulici dr. Ante Starčevića pas mješanac zbog propuštenog nadzora 67-godišnjeg vlasnika, prilikom izlaska iz dvorišta na ulicu ugrizao je za lijevu potkoljenicu starijeg maloljetnika, a potom se vlasnik sa psom udaljio s mjesta događaja, javila je PU međimurska.

Ozlijeđeni stariji maloljetnik zatražio je liječničku pomoć te je pritom utvrđeno kako je u opisanom događaju lakše ozlijeđen.

Vlasnik psa prekršajno će se sankcionirati sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

– S obzirom na to da su u proteklom razdoblju evidentirana dva ugriza pasa, pozivamo sve vlasnike pasa da tijekom šetnje svojih ljubimaca provode nad njima dužan nadzor i brigu kako ne bi dolazilo do ovakvih i sličnih incidenata – poručila je policija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje