Povežite se s nama

Crna kronika

Pretragom mladićeva doma u Čakovcu pronađeno ukupno gotovo 2.5 kg droga

krađe

Objavljeno:

- dana

U subotu, 25. kolovoza oko 21:15 u Čakovcu, Kolodvorskoj ulici, policijski službenici Grupe kriminaliteta droga Policijske uprave međimurske u neovlaštenom posjedovanju droge zatekli su 22-godišnjaka s područja općine Kotoriba.

On je kod sebe imao tri smotuljka u kojima se nalazilo ukupno 18.8 grama sintetičke droge „spice“. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi 22-godišnjak u Čakovcu u Kolodvorskoj ulici.

Tijekom pretrage pronađeno je 482.3 grama biljne materije nalik na sintetski kanabinoid, 305.3 grama biljne materije nalik na drogu marihuanu, 1344.4 grama tableta svijetloplave boje nalik na drogu MDMA ecstasy, što ukupno iznosi 5220 komada tableta, 57.5 grama svijetloplave praškaste materije nalik na drogu MDMA ecstasy, 1.3 grama bijele praškaste materije nalik na drogu MDMA ecstasy, 2 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, 227.1 gram svijetloplave praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava te jedna digitalna vaga.

Ujedno, 22-godišnjak je posjedovao i opremu, materijal te tvari koje se mogu uporabiti za izradu tableta droge MDMA ecstasy, koje je nabavio upravo s ciljem izrade i neovlaštene prodaje. Za tu svrhu je pronađena PVC vreća u kojoj se nalazilo 3433.7 grama svijetloplave praškaste materije, nepoznatog kemijskog sastava, koja služi kao punilo i za smanjenje udjela djelatnih sastojaka i „slabljenja“ droge, te služi „bojanju“ tablete kao vizualni učinak. Nadalje, pretragom je pronađena preša za ručno pokretanje osovine, s lijevkom i linijom za izlazak gotovih tableta, koja je isključivo namijenjena izradi tableta nakon prešanja praha.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te je u nedjelju, 26. kolovoza uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Crna kronika

Žena (41) lažno prijavila da je silovana na cesti kod Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 16. travnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke rođene 1980. godine zbog počinjenja kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

– Okrivljenicu se tereti da je 4. veljače 2021. u Novom Marofu prijavila policiji da je nepoznata muška osoba 29. siječnja 2021. oko 3.00 sata na cesti u mjestu kraj Novog Marofa počinila kazneno djelo silovanja na njezinu štetu, iako je znala da to nije istina, jer se događaj koji je prijavila uopće nije dogodio – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod mladog Ivančanina nađena 52 grama amfetamina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

droga amfetamin PU međimurska1
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 22 godine.

Sumnja se da je kod sebe ilegalno posjedovao 52 grama bijele praškaste materije nalik na opojnu drogu.

Vještačenjem praškaste materije u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da se radi o kemijskoj drogi amfetamin, javila je policija.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštena proizvodanja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati