Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić pijanom muškarcu oteo novac, a maloljetnik s kojim je bio pobjegao iz doma pa ukrao auto

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 19-godišnjak s područja Grada Murskog Središća počinio kazneno djelo razbojničke krađe.

Naime, sumnja se da su u petak, 9. rujna, oko 16 sati na ulici u Sitnicama osumnjičeni i maloljetnik prišli 46-godišnjaku, koji je bio pod utjecajem alkohola (2,14 g/kg). Osumnjičeni je iz džepa hlača 46-godišnjaka ukrao novac.

– Nakon što je oštećeni primijetio krađu, počeo je vikati na osumnjičenog, koji je potom s ciljem da zadrži ukradeni novac odgurnuo i srušio na tlo oštećenog, a potom mu zadao udarac rukom i nogom. Liječničkim pregledom utvrđeno je kako je oštećeni 46-godišnjak u događaju lakše ozlijeđen.

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja, protiv 19-godišnjaka podneseno je posebno izvješće državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske – javljaju iz PU međimurske.

Temeljem naloga nadležnoga državnog odvjetništva 19-godišnjak je doveden sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je nakon saslušanja odredila istražni zatvor te je predan u varaždinski zatvor.

Bijeg iz odgojnog doma

Uvidom u evidencije MUP-a utvrđeno je kako je za maloljetnikom, koji je bio u društvu osumnjičenog, raspisana potraga zbog napuštanja odgojnog doma. Maloljetnik je u pratnji djelatnice nadležnoga Centra za socijalnu skrb i policijskih službenika prepraćen u odgojni dom.

U subotu, 10. rujna u 10.24 u Čakovcu u Svetojelenskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec uočili su VW Golf, varaždinskih registarskih oznaka, koji je istog dana nešto poslije 9 sati ukraden na području Ivanca (Varaždinska županija). Odmah su krenuli u potjeru za ukradenim vozilom i nepoznatim vozačem, koji je nakon što je primijetio policijske službenike, pobjegao vozilom u smjeru Šenkovca.

Poduzetim mjerama traganja u 11.45 u Šenkovcu, Ulici Augusta Šenoe, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradeni automobil i odbjeglog vozača. Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o maloljetniku, koji je u petak, 9. rujna predan u odgojni dom te je bio u društvu 19-godišnjaka, koji je u Sitnicama počinio prethodno opisanu razbojničku krađu. Maloljetnik je uhićen te je predan policijskim službenicima Policijske postaje Ivanec.

Crna kronika

Osuđen jer je na Dravi mlatio muškarca te ga pokušao utopiti, ali Državno odvjetništvo je tražilo i dobilo veću kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu starog 26 godina zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

– Prvostupanjskom presudom optuženi 26-godišnjak je oglašen krivim da je 27. kolovoza 2021., na obali Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom provalio u vikendicu oštećenika i uzeo veći broj raznih predmeta (vrijednost od oko 15.000 kuna), a kada ga je oštećenik zatekao u vikendici, silom mu je oduzeo ruksak sa stvarima (vrijednost veća od 4000 kuna) te, u cilju da ga usmrti kako ga ne bi otkrio za počinjenu provalu, pokušao mu zadati više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu te ga gurnuo u vodu i držao ga potopljenog pod vodom – objavio je DORH.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu izrekao optuženiku preblagu kaznu te je preinačio presudu na način da je optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kuršancu kod 23-godišnjaka pronađeno 40,7 grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, u jutarnjim satima u Kuršancu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na kojima se koristi 23-godišnjak s područja Varaždinske županije, javila je PU međimurska.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija pronađena je metalna kutija unutar koje se nalazilo tristo osamdeset i pet (385) komada papirnatih smotuljaka ispunjenih sadržajem zelene materije nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 40,7 grama te domaći papirni novac u apoenima od 10, 20 i 50 kuna, sveukupno 1220 kuna.

Oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, nakon čega će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje