Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić teretnim vozilom udario betonski most pa završio u KB Dubrava

Objavljeno:

- dana

Proteklih dana zaredale su prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 20. rujna, oko 7.50 sati na županijskoj cesti u Lepoglavi, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 86 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera ulice Ivana Mažuranića u smjeru Trakošćanske ulice. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije se zaustavio i propustio sva vozila koja se kreću istom. Navedeni je ušao u raskrižje skrećući ulijevo, pri čemu je oduzeo prednost prolaska teretnom vozilu kojim je državnom cestom u smjeru Rinkovca upravljao 25-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela teretnog vozila u prednji lijevi dio osobnog vozila. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 84-godišnja putnica iz osobnog vozila te joj je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja.

U petak, 17. rujna oko 8.45 sati u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Vidovskog trga u smjeru Križanićeve ulice. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 29-godišnja kandidatkinja za vozača, koja je smanjila brzinu kretanja zbog nailaska na obilježeni pješački prijelaz. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 56-godišnji instruktor vožnje iz vozila 29-godišnjakinje te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 17. rujna, oko 13.15 sati u Orehovcu. Žena starosti 32 godine upravljala je teretnim vozilom iz smjera Oštrica u smjeru Črnila. Dolaskom u Orehovec, pri ulasku u lijevi oštri zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama vozila i stanju ceste, vozilo se zanijelo, sletjelo u lijevo van kolnika te udarilo u betonsku dvorišnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 38-godišnja putnica iz vozila. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 17. rujna, oko 13.50 sati na državnoj cesti D-3 u Mirkovcu Brezničkom, ozlijeđen je 28-godišnjak. On je upravljao teretnim vozilom iz smjera Breznice u smjeru Komina, kojom prilikom nije koristio sigurnosni pojas. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao van kolnika u desno te prednjim dijelom vozila udario u željeznu ogradu betonskog mosta. Vozilo je nakon udara sletjelo u cestovni kanal te udarilo u betonski električni stup. Vozač je pritom ozlijeđen te je prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava.

U subotu, 18. rujna oko 15.15 sati u Falinić Breg, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 18-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.93 g/kg, neprilagođenom brzinom osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti. Zbog toga je prednjim dijelom vozila naletio na zemljani nasip te se vozilo prevrnulo na krov. Ozlijeđenom je mladiću medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Crna kronika

Kod Preloga pretjecao traktor pa izazvao frontalni sudar, na teren izašli i vatrogasci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 21. listopada, oko 6 sati i 35 na kolniku državne ceste između Svetog Križa i Preloga, dogodila se prometna nesreća, javila je PU međimurska.

Naime, 40-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka tom prilikom pretjecao je traktor s pridodanom prikolicom koprivničkih registarskih oznaka, kojim je ispred u istom smjeru upravljao 36-godišnji vozač, a da prometna traka kojom namjerava pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti da pretjecanjem ne bi ugrozio sigurnost prometa iz suprotnog smjera.

Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnji vozač osobnog automobila.

Uslijed udara vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak sišlo je izvan kolnika, dok je vozilo s kojim je upravljao 40-godišnjak u zanošenju djelomično sišao izvan kolnika te je u njega prednjim djelom udario traktor.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu u Čakovec prevezen je ozlijeđeni 37-godišnjak, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Kolnik državne ceste u vremenu od 6,50 do 8,05 sati, bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Preloga.

Nastavite čitati

Crna kronika

Nakit vrijedan desetak tisuća kuna ukraden ženi u V. Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dogodile su se i dvije krađe nakita.

Jučer, 21. listopada, u prijepodnevnim satima u Varaždinskoj ulici u Varaždinskim Toplicama nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 42-godišnja žena iz koje je otuđio nakit. Materijalna se šteta procjenjuje na desetak tisuća kuna.

Istog dana u Breznici, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 63-godišnjaka iz koje je otuđio nakit i novac. Materijalna se šteta procjenjuje na više tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje