Povežite se s nama

Crna kronika

Mladići spasili napadnutu djevojku

Objavljeno:

- dana

NAPADAČ NA DRAVI

Djevojka (21) za dlaku je izbjegla užasan napad na Dravi. Tko zna što bi se dogodilo da joj u pomoć nisu priskočila četvorica mladića.

Incident se dogodio jučer oko 17:30 u varaždinskoj Dravskoj šumi. Nepoznati muškarac napao je djevojku (21), a u pomoć su joj priskočila četvorica nepoznatih mladića.

Policija ih moli da im se jave  na broj telefona 372-403 ili osobno u Policijsku postaju Varaždin u ulici Augusta Cesarca u Varaždinu kako bi im pomogli identificirati napadača.

Izvor:
Foto: Arhiva RT/ilustracija

Crna kronika

Muškarac ženi uplatio donacije za liječenje u zamjenu za mobitel pa shvatio da je prevaren

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu 40-godišnjaka, kojom prijavljuje kazneno djelo Prijevara.

Naime, oštećeni navodi da je prije dva mjeseca putem društvene mreže upoznao žensku osobu koja je lažno prikazivala da je lošeg zdravstvenog stanja, radi čega je prikupljala donacije za svoje liječenje.

Kako bi financijski pomogao ženskoj osobi, oštećeni joj je u dva navrata uplatio nekoliko tisuća kuna u zamjenu za mobilni telefon.

Kako do današnjeg dana nije primio mobilni telefon, a nepoznata osoba je prekinula komunikaciju s oštećenim, shvatio je da je prevaren te je odlučio događaj prijaviti policiji.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

– Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, osobito kod internetske prodaje, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192. Mjere samozaštite ključne u prevenciji ovakvih i sličnih kaznenih djela koja se pojavljuju na Internetu – ističu iz PU međimurske te navode situacije koje bi svakome morale biti sumnjive:

– obećanja o brzoj zaradi novca bez posla,

– poruke u kojima se nudi laka zarada,

– molbe za manjim donacijama ili neki drugi načini traženja novčane pomoći,

– traženje osobnih podataka (preslika ili fotografija osobne iskaznice, bankovne kartice, PIN ili CVV broj),

– molba da kliknete određeni link i spojite se na određeni servis gdje su uglavnom kreirane lažne stranice za plaćanje – primjer tipičnog phishing e-maila,

– nepersonalizirane poruke i poruke s očiglednim pravopisnim i gramatičkim greškama,

– poruke koje pozivaju na hitno poduzimanje neke radnje

– Budite oprezni, a ako ste ipak postali žrtvom internetske prijevare, o tome odmah obavijestite policiju na broj 192 – poručuje policija.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Donjem Vratnu policija zaustavila 45-godišnjaka s 1,74 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Donjem Vratnu, u četvrtak, 2. prosinca u 20.55 sati u policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao muškarac starosti 45 godina.

Nadzorom je utvrđeno da upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,74 promila i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

– Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika podnijeti će se optužni prijedlog – ističe PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje