Povežite se s nama

Crna kronika

Mladiću (23) zagrebačka policija trajno oduzela BMW varaždinskih registracija

policija

Objavljeno:

- dana

Dosadašnja policijska postupanja nad 23-godišnjim mladićem, kao i prijašnje sudske odluke nisu polučile nikakvim rezultatom kad je opetovano zatečen u prometu u kršenju propisa, oduzet mu trajno BMW, piše Jutarnji.

Policija ga je zaustavila prije tjedan dana u Čulinečkoj cesti. Kontrolom je utvrđeno da upravlja autom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije. Također je utvrđeno i kako mu je, zbog nakupljenih negativnih bodova, rješenjem nadležnog tijela određeno da sve do lipnja 2024. ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine.

Osim toga, policajci su uvidjeli da prometni recidivist nije bio vezan sigurnosnim pojasom te se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.

– Zbog svega navedenog policijski službenici su osumnjičenome privremeno oduzeli osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka te ga smjestili na štićeni prostor do donošenja odluke o prekršaju. Potom su 23-godišnjaka odveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 41.000 dok mu je osobni automobil marke BMW varaždinskih registarskih oznaka, trajno i bez naknade oduzet – otkrivaju iz PU zagrebačke.

Izvor: Jutarnji

Crna kronika

U Selniku 33-godišnjakinja autom završila na krovu, ozlijeđeno i 4-godišnje dijete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Ludbreg

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 2. veljače oko 07.50 sati u Glavnoj ulici u Selniku kod Ludbrega, a sada policija donosi detalje.

<<FOTO Auto kod Ludbrega završio na krovu u dvorištu, a istjecao je i plin

Naime, žena starosti 33 godine upravljala je osobnim vozilom iz smjera Sv. Đurđa prema Ludbregu.

– Brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste te je pri izlasku iz lijevog zavoja izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela u lijevu stranu van kolnika. Tom je prilikom prednjim desnim dijelom vozila udarila u metalnu ogradu i u priključni ormarić plinske instalacije, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov – ističe PU varaždinska.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je vozačica i njena putnica, dijete starosti 4 godine. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede će se okvalificirati naknadno. Na mjesto događaja, zbog curenja pina iz plinovoda, izašli su pripadnici DVD Ludbreg te druge nadležne službe radi uklanjanja kvara. Iz sigurnosnih razloga, županijska cesta br. 2071, bila je zatvorena za promet u vremenu od 08,10 do 08,24 sati, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Prizori užasa kod Murske Sobote podsjećaju nas na tragediju kod Brezničkog Huma

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Sobotainfo.com

Na autocesti kod Murske Sobote u Sloveniji, kod čvora Lipovci oko 5 sati ujutro, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je sudjelovao autobus rumunjskih registracijskih oznaka, piše Sobotainfo.

Poginule su tri osobe, a više ih je ozlijeđenih, objavila je policijska uprava Murska Sobota.

Pomurska autocesta je zatvorena za promet između čvorova Gračani i Lipovci prema Mariboru.

Od fotografija Soboteinfo zbilja se ledi krv u žilama, a nesreća nas podsjeća na stravične prizore od 5. kolovoza prošle godine kada je autobus kod Brezničkog Huma na autocesti A-4 sletio s ceste. Poginulo je 12 ljudi, a 32 osobe su ozlijeđene.

<<FOTO Poginulo 11 ljudi, zastrašujuć je prizor autobusa koji je sletio s autoceste nedaleko Breznice

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje