PROJEKT GRADA ČAKOVCA

Predstavnici radnih skupina Međimurske energetske agencije i Grada Čakovca održali su zajednički sastanak na temu suradnje na projektu “Dynamic light”.

Riječ je o projektu koji se provodi u sklopu transnacionalnog programa sufinanciranja Interreg Središnja Europa. U sklopu svojih aktivnosti projekt obuhvaća i ulaganje, odnosno modernizaciju dijela infrastrukture javne rasvjete Grada Čakovca.

Uz Međimursku energetsku agenciju u projektu sudjeluje kao partner i konzorcij od 15 projektnih partnera iz sedam zemalja Središnje Europe.

Predstavnici MENEA-e predstavnicima Grada Čakovca predvođenim zamjenikom gradonačelnika Mariom Medvedom prezentirali su prijedlog projektnog zadatka za nabavu opreme i izvođenje radova. Istaknuto je da će modernizacija dijela javne rasvjete obuhvatiti zamjenu postojećih svjetiljki novima na bazi LED tehnologije, koje će biti bežično povezane i upravljive, a sve s ciljem izbjegavanja izvođenja dodatnih infrastrukturnih radova, što bi povećalo trošak investicije.

Nova energetski učinkovita javna rasvjeta će imati i mogućnost promjene razine osvjetljenja prema promjeni vremenskih uvjeta.

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara