Povežite se s nama

Život i društvo

Mogućnosti ulaganja u županijsko gospodarstvo

Objavljeno:

- dana

Varaždinska županija na poslovnom sajmu

S ciljem privlačenja novih investitora i pokretanja gospodarstva, Varaždinska županija 11. i 12. će studenog  predstaviti županijsko gospodarstvo na 3. međunarodnom poslovnom sajmu investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju REXPO Zagreb 2014.

Uz predstavljanje projekta Specijalne bolnice za rehabilitaciju Varaždinske toplice, na sajmu će se predstaviti i mogućnosti ulaganja u industriju u zone Grada Varaždina, zone grada Lepoglave, grada Ivanca, grada Varaždinske Toplice, općine Breznički Hum, Poduzetničku zonu Jalžabet, Poduzetničku zonu Kneginec, poduzetničke zone grada Novog Marofa, zona općine Sračinec, poduzetnička zona općine Cestica, poduzetnička zona općine Ljubešćica i poduzetnička zona Trnovec Bartolovečki.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Varaždinske toplice po treći se put predstavlja na ovom sajmu. Projekt je u završnoj fazi.

Župan Varaždinske županije Predrag Štomar ističe veliku priliku privlačenja ulagača, kako u Varaždinsku županiju, tako i u cijelu regiju.

U potrazi za investitorom

-Specijalna bolnica za rehabilitaciju Varaždinske toplice po treći se put predstavlja na ovom sajmu. Lanjska iskustva su odlična te su i naša očekivanja velika. Projekt je u završnoj fazi, a kako smo u potrazi za strateškim partnerom, u ovom sajmu vidimo odličnu investicijsku priliku, obzirom da je najavljen dolazak značajnih stranih investicijskih grupacija – rekao je župan.

Sajam simbolizira početak novog investicijskog ciklusa u regiji.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Pješački pohod od kleti do kleti viničkim krajem dobar je način za provesti subotu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte propustiti Dan otvorenih vrata podruma (pješački pohod od kleti do kleti) u Vinici.

Manifestacija je to koju organiziraju Udruga vinogradara Vinea i Općina Vinica u subotu, 26. lipnja, s početkom od 9 sati.

Pješački pohod organizira se treći put i vinorodnim područjem Svete Barbare, Vinicabrega i Goruševnjaka.

Donacija za sudjelovanje je 30 kuna, a kod svake klijeti će domaćini pripremiti okrijepu jelom i pićem.

Nastavite čitati

Život i društvo

U četvrtak na sjeveru zemlje 35 °C, donosimo preporuke kako se zaštititi od vrućine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Prema DHMZ-u od srijede, 23. lipnja, do petka na sjeveru je velika ili vrlo velika mogućnost za toplinske valove.

U utorak, rijedu i četvrtak temperatura će prelaziti 30 °C, s time da će u četvrtak danju biti čak 35 °C na širem varaždinskom području.

Vrućine mogu potaknuti iscrpljenost i toplinski udar te mogu pogoršati postojeća stanja, poput kardiovaskularnih, respiratornih, bubrežnih ili mentalnih bolesti. Štetni učinci vrućina na zdravlje u velikoj se mjeri mogu spriječiti dobrom javnozdravstvenom praksom uz istovremenu zaštitu od bolesti uzrokovane koronavirusom, kažu liječnici.

Za vrijeme trajanja velikih vrućina treba se pridržavati savjeta zdravstvenih ustanova.

Između ostaloga, savjetuje se:

  • rashladiti tijelo i piti dovoljno tekućine, jer se znojenjem gubi više tekućine, čime dolazi do dehidracije.
  • piti negaziranu vodu te niskokalorične napitke bez kofeina, alkohola i šećera.
  • izbjegavati boravak na direktnom suncu u razdoblju od 10-17 sati, poglavito djeca, trudnice, starije osobe, srčani bolesnici i bolesnici s kroničnim bolestima. Osobe koje rade na otvorenom trebaju se češće odmoriti, skloniti u hlad i unositi tekućinu svakih 30 minuta.
  • nositi laganu svijetlu odjeću od prirodnih materijala te zaštititi glavu od direktnog sunca.
  • rashladiti prostor u kojem se živi koristeći hladniji noćni zrak. Danju zatvoriti prozore i spustiti rolete, naročito one koje su okrenute prema suncu.
  • isključiti što je više moguće električnih uređaja u domu.
  • izbjegavati izlazak u najtoplijem dijelu dana i naporan fizički rad ili ga obavljati u najhladnije doba dana, što je obično u ranim jutarnjim satima.
  • ne ostavljati djecu niti životinje u parkiranom vozilu.
  • redovito koristiti sredstva sa zaštitnim faktorom od štetnog UV zračenja, a posebnu pažnju posvetiti novorođenčadi i maloj djeci. Za njih treba koristiti zaštitna sredstva s najvećim faktorom te odjenuti ih u laganu odjeću koja ih također štiti od UV zračenja.
  • ako imate zdravstvene probleme potražiti savjet liječnika.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!