Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu 57-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela silovanja i prostitucije.

Tereti ga se da je od rujna 2016. do studenog 2018. godine u Čakovcu i Zagrebu, nakon što je žena htjela prekinuti intimnu vezu s njim, zatražio da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji i poslodavcu. Prijetio joj je da će ubiti i nju i njenu obitelj te dići kuću u zrak, a u više navrata ju i fizički napadao, branio joj da izlazi, da kontaktira s drugim osobama i da traži posao te pratio njezino kretanje. Savladavao je njezin otpor i protivno njenoj volji je silovao uz istovremena ponižavanja.

Tereti ga se i da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na Internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im ona za iznose od 500 do 1.000 kuna pruža seksualne usluge u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu. Ona je to i činila u strahu zbog njegovih fizičkih napada i prijetnji, a primljeni novac mu je predavala. On je tako stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000 kuna.

Monstrum se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari

Komentara