Povežite se s nama

Glazba

Morcheeba promovira album “Head up high”

Objavljeno:

- dana

Tvornica kulture u nedjelju, 8. prosinca

Morcheeba u nedjelju,  8. prosinca, u Zagrebu promovira novi album “Head up high”, najavljen singlom “Gimme Your Love”, kojim je označen početak europske turneje tijekom koje će svratiti u Veliki pogon Tvornice kulture. Bit će to njihovo jedino pojavljivanje u regiji, kao i najveće strano gostovanje u Hrvatskoj do kraja godine. U prodaji se nalazi posljednjih 100 ulaznica za koncert!

Kao predgrupa na koncertu će nastupiti Lovely Quinces, koja će tako završti izuzetno uspješnu debitantsku godinu. Od nekoliko lokalno predloženih izvođača, management banda odabrao je upravo Dunju, koja će se tako fanovima Morcheebe  predstaviti s kratkim 25-minutnim setom.

Osmi studijski album Morcheebe “Head Up High” skovali su članovi sastava, braća Paul i Ross Godfrey te Skye Edwards, a Paul ga je i producirao. Album predstavlja niz promjena koje su se dogodile u njihovim životima, a ujedno slavi i uspješnu 18-godišnju karijeru sastava, koja je počela debitantskim uratkom “Who Can You Trust”. Upravo ih je on predstavio kao začetnike trip-hopa, lansirao u zvijezde te je Morcheeba do danas prodala milijune ploča diljem svijeta i postala vlasnikom hitova kao što su “Trigger Hippie”, “Blindfold”, “Shoulder Holster”, “The Sea” ili pak “Rome Wasn’t Built In A Day”.

Morcheeba na novom albumu predstavlja odličnu postavu gostiju, počevši od hip hop legende Chali 2na iz sastava Jurassic 5, tu je i rap mogul Nature Boy Jim Kelly, pjevač Jamesa Petralli iz benda White Denim te čileansko-francuska reperica Ana Tijoux, što samo pokazuje veličinu benda i širinu utjecaja. Glazbena povijest sastava dokazuje njihovu sposobnost da neprestano istražuju i razvijaju novi zvuk. Nakon kultnog trip-hop temeljca “Who Can You Trust”, zatim jednog od najsupješnijih albuma 90-ih “The Calm”, Morcheeba se na uratku “Fragments Of  Freedom” okrenula više pop zvuku. “Charango” je označio kraj jedne ere jer je Skye napustila sastav, da bi se vratila na albumu “Blood Like Lemonade” iz 2010. kao prepoznatljiva vokalistica. Aktualni “Head Up High” nastajao je dvije godine, a u tom razdoblju je majstor ritma Paul Godfrey istraživao svijet analognih sintisajzera, dubokih i nepravilnih bass dionica na tragu post-dubstepa, dok je Ross odgovoran za melodije. Osebujan glas Skye Edwards savršeno se stapa s novootkrivenim bassom i daje prepoznatljivi potpis cijelom albumu. Najavni singl  “Gimme Your Love” zarazna je stvar puna synthova, a ugodan vokal i lako pamtljiv refren odličan su uvod u novu paletu zvukova ovih glazbenih pionira.

Morcheeba je jedan od bendova koji imaju dugu povijest s Hrvatskom i miljenici su domaće publike. Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture njihov je četvrti kod nas, ali prvi u klupskom okruženju gdje će punina njihovog zvuka doći do izražaja. O interesu za ovaj događaj govori i  činjenica da prodaja ulaznica ide odlično. U nedjelju na dan koncerta ulaznice koštaju 170 kn.

 

 

Izvor:
Foto: Tvornica kulture

Glazba

Jazz/fusion kvintet Buzzers na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu 28. veljače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

buzzers

U sklopu jazz srijede na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Čakovcu će 28. veljače s početkom u 20 sati nastupiti jazz kvintet Buzzers.

Sastav je osnovan 2017. godine kako bi promovirao autorske skladbe u izvedbi svojih članova. Stilski, radi se o fusionu, grooveu, odnosno jazzu. Osim autorskih stvari, bend izvodi i fusion/jazz standarde i covere skladatelja i jazz izvođača kao što su Chick Corea, Herbie Hancock, Grover Washington, Roy Hargrove i drugi. Dosad su snimili tri promotivna video spota za svoje pjesme.

Članovi su Gordan Perši (saksofon), Marko Prepelić (truba, gitara), Petar Prepelić (bas), Miodrag Paravinja (klavijature) te Goran Vidović (bubnjevi). Cijena ulaznica je 30 kuna.

Nastavite čitati

Glazba

Čakovečki Big Band: Stvaramo gustu muzikalnu atmosferu i tjeramo na pokret!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Big Band

Priča čakovečkog Big Banda počinje sad već daleke 1995. godine. Veoma brzo su se afirmirali kvalitetom te su postali jedan od vodećih orkestara te vrste u Međimurju i okolici.

Prvi voditelj Big Banda bio je Ladislav Varga, inače ravnatelj Centra za kulturu Čakovec, na čiji poticaj je orkestar i formiran. Osim njega, dirigentskom palicom upravljali su i Antun Horvat, Filip Horvat te Mario Jagec koji ovaj glazbeni sastav vodi i danas.

Nastupali su na mnogim prominentnim festivalima na domaćem i inozemnom terenu. Neki od njih su Proljetni jazz-fair u Zagrebu, Tradicionalni jazz u Varaždinu, Expo-Virovitica i Lent-Maribor. Surađivali su s Boškom Petrovićem, Vlatkom Stefanovskim, Sašom Nestorovićem, Zdenkom Kovačiček, Primožom Grašičem, Stjepanom Jimmyjem Stanićom, Ratkom Divjakom i drugima. Orkestar se sastoji od profesionalnih glazbenika, ali i amatera drugih struka, studenata i učenika.

Dosad su snimili 3 nosača zvuka, a o sastavu je snimljeno i nekoliko emisija, odnosno priloga HRT-a. Neki od sadašnjih i bivših članova već su se potvrdili kao vrhunski glazbenici, dok su neki na dobrom putu da to učine. Spomenimo Roberta Polgara, Roberta Jambrošića te Abela i Maaseja Kovačevića, imena dobro poznata ljubiteljima jazza na ovim prostorima.

Članica i tajnica Big Banda, Melani Počekaj, na slici sa bratom Markom

Članica i tajnica orkestra Melani Počekaj u njemu svira bass gitaru i odnedavno kontrabas.

-Konačno se ostvarujem kao glazbenik u žanru koji sam dugo žudjela svirati ozbiljnije i javno. Izrazito sam sretna, jer se u Big Bandu okuplja ekipa koja se stalno međusobno podučava, tako da nema razloga za „strah“ od dolaska zainteresiranih koji možda osjećaju da nisu „na razini“.

Na pitanje o omiljenoj skladbi koju izvodi Big Band, Melani spremno odgovara.

-Omiljena stvar mi je „Midnight Walk“ našeg gitarista Vedrana Peharde u aranžmanu voditelja orkestra Marija Jageca.

Big Band

Orkestar probe održava u čakovečkom Pastoralnom centru (Srednja škola Čakovec)

Big Band probe održava svakog utorka u Pastoralnom centru u Čakovcu (Srednja škola Čakovec) od 20 sati. Pozivaju zainteresirane da se im pridruže i daju svoj doprinos tkanju glazbenih niti. Možete im se javiti osobno u navedenom terminu proba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje