Povežite se s nama

Crna kronika

Motociklist s austrijskim tablicama prekardašio s brzinom za “samo” 64 kilometra

krađe

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su u petak, 20. srpnja, od 15 do 21 sati, proveli akciju „Brzina“.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 94 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naselju od 90 km/h, na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine prometnim pravilom ograničeno na 50 km/h, utvrđena je u 20:25 sati u Ivanovcu, Ulici Josipa Broza, kod vozača osobnog automobila koprivničkih registarskih oznaka, 32-godišnjaka sa područja Koprivničko-križevačke županije.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja od 124 km/h, na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine prometnim znakom ograničeno na 60 km/h, utvrđena je (uređajem „Gatso“) na državnoj cesti 3 na južnoj obilaznici Čakovca, kod vozača motocikla austrijske nacionalne oznake (podaci će se utvrditi naknadno).

Tijekom provođenja akcije, u 20:30 sati u Pretetincu zabilježena je jedna prometna nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Policijski službenici Policijske postaje Štrigova, u vrijeme održavanja akcije Mobilnog tima, u 18:40 sati u Svetom Urbanu, kod 50-godišnjaka sa šireg područja općine Štrigova, utvrdili su prekršaj upravljanja biciklom pod utjecajem alkohola, u količini od 3,36 grama po kilogramu.

Crna kronika

Mladić (26) uporno vozio bez položenog vozačkog ispita te završio u zatvoru i ostao bez automobila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 27. ožujka, u 8:45 sati u Čakovcu, prilikom nadzora cestovnog prometa u Zagrebačkoj ulici, čakovečki policajci zaustavili su 26-godišnjaka koji je upravljao Alfa Romeom, čakovečkih registarskih oznaka.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 26-godišnjak upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita te je uhićen i priveden u policijsku postaju, javila je PU međimurska. Pošto se radi o višestrukom počinitelju najtežih prometnih prekršaja, temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno mu je oduzet automobil, koji je smješten u dvorište Policijske uprave međimurske.

Prilikom sigurnosnog pregleda kod uhićenika pronađen je PVC smotuljak ispunjen drogom amfetamin, ukupne mase 5,22 grama. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv 26-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Ujedno, uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, okrivljeni 26-godišnjak doveden je na Općinski sud u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja odredila mu je zadržavanje te je predan u varaždinski zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Črešnjeva autom udario srnu koja je odbačena na auto 42-godišnjakinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 27. ožujka, oko 06.50 sati, u mjestu Črešnjevo, 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom iz smjera Črešnjeva u smjeru Tužnog.

Dolaskom zapadno od naselja Črešnjevo, prednjim je lijevim dijelom svog vozila udario u srneću divljač, koja je pretrčavala kolnik. Od siline udara srneća divljač je odbačena na prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila, kojim je dolazeći iz suprotnog smjera upravljala 42-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Uslijed puknuća prednjeg vjetrobranskog stakla, ozlijede je zadobila 42-godišnja vozačica. Liječnička pomoć joj je pružena na mjestu događaja od strane liječničkog tima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, kojom prilikom je utvrđeno da je ista zadobila lakše tjelesne ozljede.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje