Povežite se s nama

Međimurje

Movo – mobilni ured tvrtke Sobočan osvojio i njemačku nagradu za inovaciju i izvrsnost

Objavljeno:

- dana

Movo – mobilni uredi domaće tvrtke Sobočan i dalje niže prestižne međunarodne nagrade struke te je sada nagrađen i nagradom „German Innovation Award 2021“ za inovaciju i izvrsnost u poslovanju s krajnjim korisnicima u kategoriji uredske opreme.

Ovo je četvrto međunarodno priznanje stručne javnosti za movo – mobilni ured, inovativni proizvod tvrtke Sobočan iz Murskog Središća, koji je nastao kao odgovor na potrebe korisnika i rada od kuće uslijed pandemije koronavirusa, ali i potrebe funkcionalnog i optimalnog uredskog prostora.

Prestižna nagrada „German Innovation Award 2021“ nagrađuje upravo proizvode i rješenja koji se odlikuju svojom korisnošću i dodanom vrijednošću u svim industrijskim granama potičući tako inovacije koje oblikuju budućnosti i poboljšavaju kvalitetu života korisnika. Nagrade dodjeljuje Njemačko vijeće za dizajn osnovano 1953. godine na inicijativu njemačkog Bundestaga (Parlamenta), a kroz svoja natjecanja, izložbe, konferencije, seminare i publikacije doprinosi širenju znanja o dizajnu, inovacijama i brendovima.

 „U samo godinu dana od kada smo ga predstavili tržištu, naš movo je prepoznat kao optimalno rješenje za funkcionalno radno mjesto u svakom prostoru. Međutim, organizacija uredskog prostora danas se promišlja puno drugačije, a pritom se posebno vodi briga o optimizaciji radnog prostora i njegovoj fleksibilnosti. Fleksibilni uredi zasigurno će biti sve traženiji smjer pri uređenju uredskih prostora jer će omogućiti da jedna prostorna cjelina ima više svrha i načina korištenja tog istog prostora. Upravo tim izazovima odgovorili smo movom mobilnim uredima, koji se zahvaljujući fleksibilnosti, kroz mobilnost i sklopivost proizvoda u prostoru jednostavno mogu slagati u različite scenografije i omogućiti različite scenarije koji odgovaraju potrebama korisnika prostora“, izjavila je Anamaria Burazin Eškinja, produkt dizajnerica i voditeljica Sobočan design studia.

Iako su movo modeli vizualno različiti, zajedničke karakteristike su im mobilnost, sklopivost, mogućnost zaključavanja, prostor za pohranu i integrirane utičnice. Korisnik može birati između šest movo modela i odabrati onaj koji najbolje odražava njegov karakter, stil i potrebe za radom. Modeli se razlikuju po dizajnu, veličini, opremi i završnim materijalima te svi imaju mogućnost personalizacije primjenom brand boja i logotipa tvrtke.

Međimurje

FOTO Čakovečki Crveni križ i učenici SŠ Čakovec obilježili Svjetski dan prve pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec prošlog je tjedna obilježilo Svjetski dan prve pomoći, 12. rujna.

Fokus je ove godine bio na djeci, stoga su glavne aktivnosti uključivale niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi.

Tijekom cijeloga tjedna čakovečki volonteri pod vodstvom Alenke Novak išli su u vrtiće i škole, a svijest javnosti o prvoj pomoći podizali su i na Trgu Republike, gdje su im se pridružili i učenici volonteri iz Srednje škole Čakovec.

– Tijekom cijeloga tjedna bilo je radno, veselo i poučno. Posjećivali smo djecu u vrtićima i školi te smo ih učili kako mogu pomoći svojim vršnjacima u nevolji i kako da sigurno borave u školi. Na Trgu Republike isticali smo važnost kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi, pa smo tako zainteresiranim građanima, kao i inače, mjerili tlak i šećer. Brojni prvašići i drugi građani također su došli naučiti kako se unesrećenom pruža prva pomoć – rekla je Alenka Novak iz GDCK-a Čakovec, dodavši da su ujedno obilježili i Tjedan borbe protiv tuberkuloze koji je trajao od 14. do 21. rujna.

Manjak volontera

U vrlo aktivnom čakovečkom Crvenom križu susreću se, nažalost, s manjkom volontera, stoga pozivaju srednjoškolce, ali i sve ostale zainteresirane građane da im se pridruže kako bi mogli kvalitetno nastaviti s provođenjem brojnih preventivnih, edukativnih i drugih aktivnosti te na taj način sebi i drugima omogućiti sigurniji i mirniji suživot.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Međimurja danas tri novozaražena koronom, ukupno 116 aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 454 osobe te su evidentirana 2 pozitivna nalaza, što je 0,44% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 116.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih pacijenata. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje